Coğrafi İşaretli ve Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi

Sayın Üyemiz,

Kütahya Ticaret Borsası’ndan (KUTBO), Odamıza gönderilen yazıda;

Kütahya Ticaret Borsası (KUTBO) olarak İl ve ilçelerimizde üretimi yapılan yöresel ürünlerimize Coğrafi işaret tescili alma çalışmalarının devam ettiği. İlimizde daha önceki yıllarda alınan 3 adet Coğrafi İşaret Tescilli Ürünler, “Kütahya Çinisi” “Tavşanlı Leblebisi” “Simav Halısı” dır. Kütahya Ticaret Borsası yapmış olduğu, Kütahya il ve ilçelerinde üretimi yapılan ürünlerin tamamını kapsayan Coğrafi İşaret çalışmalarıyla “Şaphane Vişnesi”, “Kütahya Bitli Helvası”, “Kütahya Çimcik Aşı” “Kütahya Kızılcık Tarhanası”, “Paşa Helvası” “Kütahya Köpük Helvası”, “Kütahya Pazarlar Kirazı” ürünleri ile sayı 10’a yükseldi. Halen devam etmekte olan çalışmalarının bulunduğu bildirilmektedir.

İlimize ait Coğrafi İşaret tescilli ve Yöresel ürünlerin ticaretinin yapılması için dijital pazara taşıyarak, tanıtımı, pazarlanmasına ve marka değerinin artmasına KUTBO olarak önem verildiği. Coğrafi İşaretli Ürünler ile Yöresel ürünlerin ticarileşmesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara destek vermek üzere Kobilerin, Kadın Girişimcilerin, Kadın Kooperatifleri ile ilgili firmalara yönelik “Coğrafi İşaretli Ürünler ve Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirileceği. İnternet üzerinden 26 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 11:00’de gerçekleştirilecek olan toplantıda, Hepsiburada, TOBB ve KUTBO iş birliğiyle “HepsiTürkiye’den” projesi tanıtılacağı, proje ile firmalara sağlanacak e-ticaret, pazarlama, markalaşma ve reklam destekleri anlatılacağı, bu kapsamdaki görüş ve öneriler istişare yapılacağı bildirilmektedir.

Toplantıya katılmak isteyen üyelerimiz için toplantı giriş linkleri aşağıda mevcut olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği

 

Toplantıya ilişkin katılım linki aşağıda sunulmaktadır.
https://us02web.zoom.us/j/2900143482?pwd=elZkWU1BcWxaNExPZTlmY0JjOWprdz09
Meeting ID: 290 014 3482
Passcode: 123123