KUTSO’YA UCİM ZİYARETİ

UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Kütahya Koordinatörü Yasemin Sarı Karadaş, Halkla İlişkiler Koordinatörü Yağmur Cennet Yurtlu, Eğitim Komisyonu Üyesi Engin Tığlı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç’ı ziyaret etti.

Derneğin kuruluş amacı, şubeleri ve ülke genelindeki faaliyetleri, Kütahya’da temsilcilik oluşturulmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi paylaşıldı. Çocuk istismarını önlemek amacıyla, gönüllü öğretmen, psikolog, avukat gibi meslek mensupları aracılığıyla, çocuklara, ailelere, eğitim, farkındalık ve rehabilitasyon hizmetleri sunulduğu, hizmetlerden yararlanmak isteyen kişilerin, ihbar hattı ve rehabilitasyon hattı ile 7 gün 24 saat derneğe erişebileceği belirtildi.

Türkiye’de 58 ilde aktif faaliyet gösteren, 70 bin üzerinde üyesi olan derneğin, Kütahya temsilciliğinin oluşturulduğu ifade edildi. Kütahya’daki kurum ve kuruluşlara gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin de bilgi paylaşarak, dernek çalışmalarının duyurulması ve toplumsal farkındalık sağlanması amacıyla, destek beklendiği dile getirildi.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM), çocukların sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak, çocukları her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile ihmalden korumak, bu olayların yaşanmasının önüne geçmek amacıyla, 55 ildeki gönüllü yapılanması ile ülke çapında aktif olarak faaliyette bulunan bir dernek olduğu belirtildi. Derneğin, toplumsal bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının yanı sıra, bünyesinde barındırdığı pek çok gönüllü avukatı ile mağdur çocuk ve ailelere, hâlihazırda görülmekte olan davalarda hukuki destek, gönüllü psikologları ile psikolojik destek konusunda rehberlik hizmeti vermek, pek çok gönüllü üye eliyle ülkenin dört bir yanında sahada, üniversitelerde dernek üyesi gönüllü öğrencilerle, yerel yönetimler ve işletmelerle iş birliği içerisinde bilinçlendirme çalışmaları yaptığı açıklandı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, dernek yetkililerini tebrik ederek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Toplumsal etik değerlerin korunması ve sürdürülmesi yönünde, önemli bir sosyal sorumluluk unsuruna, derneğin özverili çalışmaları ile katkı sağlama gayretinin sevindirici olduğunu belirtti. Çocuklarda istismar, madde ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda önleyici gayretlerin önemli olduğunu, hem iş dünyasını, hem de toplumsal konuları içeren eğitim, gelişim ve farkındalık faaliyetlerinin KUTSO yetkilileri tarafından önemsendiğini ifade etti. İletişim ve teknolojinin hızla geliştiği dönemlerde, sosyal medya araçlarının da çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi, faydalı yönde değerlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Özotraç, KUTSO’nun imkânları çerçevesinde, ildeki sosyal sorumluluk çalışmalarına katkı sağladığını, dernek ile ortak faaliyetler yapılabileceğini, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, iyi dileklerini paylaştı.

Haber: KUTSO Basın