Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğündeki “81 ilde, 81 okul” projesi kapsamında, Kütahya’da hizmete açılacak yeni meslek lisesi inşaatında sona yaklaşıldı.

Kütahya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından OSB alanında tahsis edilen arsada, TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yapılan meslek lisesi inşaatı % 90 oranında tamamlandı. Atölye binalarının Kütahya OSB Müdürlüğü tarafından yapılacağı, 24 derslikli meslek lisesi inşaatının, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürü Haluk Altunbaş, Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, Kütahya OSB Müdürü Veli Yılmaz,  Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Meclis Başkanı Halit Topbaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, KÜTBO Genel Sekreteri Yasemin Yol katılımında, yapımı tamamlanmak üzere olan okul inşaatında incelemeler yapıldı.

Yatırımcıların ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda eğitim alacak öğrenciler, işletmelerde staj imkânından yararlanacağı gibi mezun olduklarında da istihdam avantajına sahip olarak çalışma hayatına adım atabileceklerdir. Nitelikli personel yetiştirmeyi amaçlayan meslek lisesini, önümüzdeki yıl eğitime açmayı planladıklarını söyleyen Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu ‘’Kütahya’mıza böyle nitelikli bir okulun kazandırılmasında ve inşaatın başladığı günden bugüne kadar desteklerini her zaman hissettiğimiz ve proje üzerinde ekipleriyle birlikte büyük bir titizlikle çalışan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kuruluna, şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.’’ dedi.