Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonunda, 23-26 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenen Belgrad iş geliştirme programında, Belgrad Büyükelçiliği, Belgrad Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Sırp Ekonomi Derneği ziyaret edilerek çeşitli görüşmeler yapıldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, toplantının açılış konuşmasını yaparak, katılımcı heyet ile Kütahya’nın ticaret ve sanayisi, yatırım avantajları, organize sanayi bölgeleri hakkında bilgi paylaştı.

KUTSO üyelerinden oluşan heyet, Belgrad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının da yer aldığı üyelerle, ikili iş görüşmelerinde bulundu. Belgrad Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Belgrad ve Sırbistan’ın yatırım ortamına ilişkin bilgi verdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, Kütahya’nın yatırım ortamı ve öne çıkan sektörler hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.
Odalar arası iş birliğinin geliştirilmesi, ortak ihtiyaçların tespit edilmesi yönünde çalışma yapılarak ortak amaçlar doğrultusunda; iş birliği projelerinin yürütülmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Türk Sırp Ekonomi Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşmeler yapılarak, karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatları değerlendirildi. Belgrad ile ticaret yapmak isteyen Türk iş insanlarına, dernek vasıtasıyla sağlanabilecek bilgi ve danışmanlık desteklerine ilişkin bilgiler alındı

Başkan Özotraç, ziyaret ve görüşmelerden memnuniyet duyulduğunu, misafirperverlikten dolayı KUTSO adına teşekkür ettiğini dile getirerek, günün anısına hediyeleri takdim etti.

Haber: KUTSO Basın