KUTSO’DAN RİSK YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM) iş birliğindeki Risk Yönetimi eğitimi, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aktaş, pandemi döneminde yüz yüze yapılamayan KUTSO Akademi eğitimlerinin, online devam ettiğini, şartlar uygun olursa yakın zamanda yüz yüze gerçekleştirilmesinin arzu edildiğini belirtti.

Dumlupınar Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Ferit Karahan, risk kavramı, riski tanımlama, risk kaynakları, risk grupları, risk karşısında yatırımcı tipleri, risk ölçümü, portföy kavramı ve gereksinimi, piyasa riskleri, uluslararası riskler, risklerden korunma gibi konularda bilgiler vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.