Gudauri-Kobi Yolunun Kar Nedeniyle Kapanması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden alınan 03.12.2021 tarihli yazıda; Gürcistan transit karayolu taşımacılığına ait koridorda önem taşıyan Rusya istikametindeki tek güzergahın Gudauri-Kobi bölümünün, kar ve buzlanma nedeniyle trafiğe kapatıldığı ve ulaşımın doğrudan devriye polisinin kontrolünde sağlanacağı ifade edilmiştir. Aynı yazıda verilen ek bilgiye göre; AhıskaNinotsminda, Gudauri-Kobi, Akhalkalaki-Kartsakhi bölümlerinde yük taşıtları için trafiğe kapanan yollarda temizlik çalışmaları sonucunda belirtilen güzergahların 2 Aralık 2021 itibariyle trafiğe açık olduğu duyurulmuştur.

Bilgi edinilmesi ve hava ve yol koşullarından dolayı ihracatçılarımızın ve taşımacılarımızın sorun yaşamamaları için gerekli bilgilendirmenin yapılarak, tedbirlerin alınması ile özellikle kış ayları boyunca bölgedeki yol ve hava şartları konusunun takip edilerek dikkatli olunmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.