KUTSO’DA İSTİŞARE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Yerel basın mensupları ile buluşuldu

İş dünyasının sektörel talep ve sorunların tespit edilerek, çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik istişare toplantıları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu katılımında yapılan toplantıda, Kütahya’da gazete, radyo, televizyon yayınlarında faaliyet gösteren basın mensupları ile buluşuldu.

Toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, buluşmanın amacı ve kapsamına ilişkin bilgi paylaştı. Her hafta yapılan toplantılarda, iletişim ve dayanışmayı artırmak, sektörel sorunların ve çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla görüşmeler yapıldığını belirtti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları, siyaset, halk olmak üzere beş erkin, ilin ekonomik ve sosyal gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını, altıncı erk olan basının, tamamlayıcı ve önemli bir unsur olduğunu ifade ederek, katılanlara teşekkür etti. Yürütülen eğitim, yatırım faaliyetleri, Zafer Havalimanı ve Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki güncel gelişmelere ilişkin bilgi paylaştı.

KUTSO tarafından, üyelerin, şehrin, ihtiyaç ve talepleri yönünde çalışmalar yürütülmesi için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere, ilgili bakanlıklar ve tüm paydaşlara önerilerin, sektörel talep ve sorunlarının çözümü için iletildiğini söyledi.

Yerel basın faaliyetlerinde yaşanan sorunlar, yükselen maliyetlerin sektöre olumsuz etkileri, iş dünyasının desteğine ihtiyaç duyulduğu, abonelik sayılarının artırılması, Kütahya’nın ulusal basında daha fazla görünür olmasına katkı sağlayacak öneriler, toplantıda öne çıkan ve istişare edilen konular oldu.

Haber: KUTSO Basın