Üyelerin talep ve sorunlarının tespit edilerek, çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik sektörel istişare toplantıları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney’in teşrif ettiği, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu katılımında yapılan toplantıya, çini ve seramik sektörlerinde faaliyet gösteren üyeler katıldı.

Toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, KUTSO meslek komitelerinin çalışmaları ile üye odaklı faaliyetler hakkında katılımcı üyelerle bilgi paylaştı. Sektörel istişare toplantılarının, üyeler arasında iletişimi ve dayanışmayı artırmak, aynı ve benzer iş dallarında olan üyeleri bir araya getirmek, daha fazla üye ile yüz yüze görüşmek, KUTSO çalışmaları hakkında üyelere bilgi akışı sağlamak, faaliyet gösterdikleri meslek dallarında istişare yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, üyelerin katılımının ve görüşlerinin önemsendiğini ifade etti. Ayrıca, bu toplantıların haricinde, tüm üyelerin görüş, talep ve sorunlarını, meslek komiteleri aracılığıyla her zaman KUTSO’ya iletebileceklerini belirtti.

Üyelerin talepleri, sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda, katılımcı üyeler, ayrı ayrı söz alarak sektörleriyle ilgili işyerlerinde yaşadıkları sorunları, görüş ve taleplerini aktardı. Kütahya’nın el sanatları alanındaki zenginliği, bu alanda etkinliklerin, ulusal ve uluslararası tanıtımların artırılması gerektiği, çini, seramik üretimi ve satışının, daha yüksek itibarlı bir seviyeye getirilmesi, ilin en önemli simgesi olan Zafer Meydanındaki vazonun yenileme çalışmaları, Zafer Meydanında tanıtım ve atölye etkinlikleri düzenlenmesi, e-ticaretin önemi, işletmeleri olumsuz etkileyen taşıma giderlerinin son dönemlerde artması sebebiyle, kargo firmaları ile iş birliği anlaşmaları yapılması gibi konular, toplantıda öne çıkan hususlar oldu.

KUTSO tarafından, üyelerin, şehrin, ihtiyaç ve talepleri yönünde çalışmalar yürütülmesi için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere, ilgili bakanlıklar ve tüm paydaşlara önerilerin iletildiği, üyelerin talep ve sorunlarının çözümü için sürecin yürütüldüğü ifade edildi.

Kütahya’nın ekonomik ve sosyal açıdan geliştirilmesine yönelik çalışmalarda KUTSO’nun görev aldığını ve paydaşlarıyla iş birliği içerisinde bu çalışmaların sürdürüleceği belirtilerek, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür edildi.

Toplantının sonunda, üyelerle ve paydaşlarla iletişimin güçlendirilmesi, KUTSO’da yapılan faaliyetlerin ve Kütahya’nın avantajlarının diğer çevrelerde görünürlüğünün artırılması amacıyla yürütülen çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi sunuldu. KUTSO’nun sosyal medya hesaplarının üyeler tarafından takip edilmesinin, mobil uygulamalarının üyeler tarafından kullanlmasının, etkileşimi artırmak için önemli olduğu vurgulandı. Üyelerin güncel duyuru ve bilgilendirmelere sosyal ağlar sayesinde hızla ulaşabileceği dile getirildi. Üyelerden gelen talepler doğrultusunda, ticari iş birliği ortamı oluşturmak amacıyla, http://firmarehberi.kutso.org.tr web sitesinin açıldığı duyuruldu. Ticari bir arama motoru şeklinde olan site ile diğer illerden işletmelerin, Kütahya’da bulunan firmalara kolay erişimi sağlanarak, iş birliği ve karşılıklı ticaret fırsatı sağlanmakta olduğu ifade edildi.

Toplantıya katılan üyeler, kaynaşmanın ve sektörel hususlardaki müzakerelerin yapıldığı, üyelerin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıdan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, KUTSO yetkililerine teşekkür etti.

 

Haber: KUTSO Basın