Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve beraberindeki üyelerle, Karadağ’a ziyaret gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu üyelerinin ve katılmak isteyen üyelerin iştirakiyle yapılan ziyarette, iş dünyası temsilcileri ve bürokratlar ile bir araya gelinerek görüşmeler yapılmasının yanı sıra, tarihi ve kültürel mekânlar da gezildi.

T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Erdal Karaömeroğlu’na ve Karadağ Türk İş İnsanları ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ertaç Güngör’e yapılan ziyaretlerde, bölgenin demografik yapısı, ticaret, ithalat, iş birliği ve yatırım imkânlarına ilişkin bilgiler alındı. Başlıca sektörlerin, turizm, tarım olduğu, maden ve inşaat alanında işletmelerin faaliyet gösterdikleri, hizmet sektörünün gelişmekte olduğu, son dönemlerde yenilenebilir enerji alanında yatırımların öne çıktığı belirtildi. Ayrıca, meslek kuruluşları, iş insanlarının bir araya geldiği dernekler ile bunların yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

KUTSO heyeti adına, Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, kurumsal yapı, Kütahya’nın sosyal, ekonomik ve yatırımlara ilişkin durumu ile ilgili hususları paylaşarak, iş dünyası yararına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

İki ülke arasında yapılabilecek ticaret ve iş birliği imkanlarına yönelik fikir alış verişi yapılan ziyaretlerde, görüşmeden duyulan memnuniyet dile getirildi.

 

Haber: KUTSO Basın