Sanayi Bakanlığı Müşaviri Mesut Kamiloğlu, Avrupa Birliği Mali Programları Dairesi Başkanı A.Alperen Sağkaya ve beraberindeki heyet, Zafer Kalkınma Ajansı PYB Başkanı Erce Şengül’ün refakatinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile görüştü.

Ziyarette, Bakanlık koordinatörlüğünde, Kütahya’daki yerel yönetimler ile kurum ve kuruluşların ortaklığında yürütülen Çini Sektörü projesine ilişkin bilgiler paylaşılarak, sektör yararına planlanan çalışmalar istişare edildi. Bütün paydaşların ve KUTSO’nun projeye katkısının önemli olduğuna vurgu yapılarak, çini sektöründeki üyeler adına görüş ve önerilerin talep edildiği belirtildi. Proje ortakları olan paydaşların temsilcileri ile bir çalışma grubu ve yol haritası oluşturulacağı, azami fayda sağlanması için ihtiyaç duyulan faaliyetlerin ortak olarak yürütüleceği ifade edildi.

Üyelerin yararına olan çalışmalara ve paydaşlar ile iş birliğine önem verildiğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, şehrin, bölgenin ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalarda, KUTSO’nun her zaman, üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yapma gayretinde olduğunu, söz konusu proje için de gerekli olanların yapılabileceğini dile getirdi.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın, ildeki çalışmalarından ve iş birliğinden, Sanayi Bakanlığı’nın yatırımlar açısından büyük önem taşıyan Kütahya’daki organize sanayi bölgeleri ile ilgili desteklerinden memnuniyet duyulduğunu belirterek, ziyaretten dolayı Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın