Bulgaristan Seçimleri

T.C. Kütahya Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünden Odamıza gönderilen yazıda;

02 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan Bulgaristan Ulusal Meclis Seçimleri ile ilgili Ülkemizde sandık açılacağı bildirilerek oy kullanma ve sayım işlemleri için güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, iş birliği ve yardım sağlaması amacıyla ilgili kurumların bilgilendirilmesi talep edilmektedir.
Bu doğrultuda Ülkemizde yaşayan, kamu alanında ve özel sektör iş hayatında çalışan Bulgaristan vatandaşları ve hem Türk, hem Bulgaristan vatandaşlığı olan oy kullanacak vatandaşlarımıza, seçme haklarını rahatlıkla kullanabilmeleri ve seçtikleri sandıklara ulaşabilmelerinde kolaylık sağlanması amacıyla gerekli izinlerin verilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması hususunda bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.