Atık Yönetim Sorumlusu Firmalar Hakkında Yönetmelik Taslağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Birliğimize iletilen yazıda; Atık Yönetim Sorumlusu Firmaların taşıması gereken şartların, yükümlülüklerinin, çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi ve söz konusu firmaların yetki belgesi başvurularının yapılması, değerlendirilmesi, yetki belgelerinin verilmesi, denetlenmesi, askıya alınması ve iptali ile ilgili konuların düzenlenmesi amacıyla “Atık Yönetim Sorumlusu Firmalar Hakkında Yönetmelik Taslağı” hazırlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; Taslak Yönetmelik ekte takdim edilmekte olup taslağa ilişkin görüşlerin “Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde ekte iletilen “Görüş Bildirme Formu’na işlenerek 24 Ekim 2022 tarihi mesai bitimine kadar Birliğimize (kaan@kutso.org.tr adresine) iletilmesini rica ederiz.

EKLER