KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, Kamu kaynaklarını ekonomik kullanmak amacıyla KOSGEB mevzuatımızda “İşletme Geliştirme Destek Programı- yurt dışı iş gezisi desteği” nin uygulamalarında değişiklikler yapıldığı belirtilmiştir. Yazı devamında, İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları yurt dışı iş gezisi desteği madde-8 (9-c) “Aynı şehre, aynı fuar kapsamında veya aynı tarihlerde düzenlenecek yurt dışı iş gezilerinin KOSGEB Birimince düzenlenmesi esastır. KOSGEB Birimince düzenlenmemesi durumunda TOBB, TESK, TİM veya DEİK tarafından ayrı ayrı düzenlenebilir. Bu durumda TOBB, TESK veya TİM’e bağlı birimlerin talepleri bağlı oldukları kuruluş tarafından birleştirilerek KOSGEB’e tek bir yurt dışı iş gezisi başvurusu yapılır.” şeklinde düzenlenmiştir.