Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ile beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, İTÜ ARI Teknokent’i ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İnceleme ziyaretinde, İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Departmanı Direktör Arzu Eryılmaz, Operasyon ve İş Geliştirme Departmanı Direktör Kutay Güneştepe, Pazarlama ve İş Geliştirme Departmanı Kıdemli Uzman Emine Sali, Operasyon ve İş Geliştirme Departmanı Uzman Aysu Keser’den oluşan heyet, KUTSO Yönetim Kuruluna refakat etti.

Yapılan görüşmelerde, teknokentin kuruluş ve işleyiş süreçlerine ilişkin bilgiler, işletmeler açısından avantajları, firma sayısı, proje ve patent çalışmaları gibi konularda bilgiler paylaşıldı. 4 binden fazla AR-GE projesi yapıldığı, yirmiden fazla sektör uzmanı, iki yüzden fazla hakem tarafından çalışma yapılarak, müracaat ve değerlendirmelerin gerçekleştiği belirtildi. İTÜ Geliştirme Vakfı içerisinde hissedar olarak yer alındığı, istihdam ve ihracatı geliştirmeye yönelik iş birlikleri yapıldığı ifade edildi. İki ayda bir yatırımcı, girişimci buluşması düzenlendiğini, işletmeler açısından yararlı olduğu dile getirildi.

Ziyaretin anısına KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat’ın, Kütahya Çinisi eseri takdim etmesi, görüşmeden duyulan memnuniyetin ve karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile ziyaret sona erdi.

Haber: KUTSO Basın