Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ile beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Züccaciyeciler Derneği’ni (ZÜCDER) ziyaret etti.

İstanbul’da gerçekleştirilen ziyarette ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz ve dernek yetkilileri ile bir araya gelinerek, yürütülen çalışmalara ilişkin karşılıklı bilgi paylaşıldı.

Enerji ve lojistik maliyetleri, üretim, ihracat ve diğer güncel konularda değerlendirmeler ve görüş alışverişi yapılan, üyeler yararına sektörel iş birliği yapılabilecek konuların istişare edildiği görüşmede, ZÜCDER tarafından geçen yıl Antalya’da düzenlenen uluslararası Üretici-Marka Buluşmaları Zirvesinin, Kütahya’da düzenlenmesi yönünde görüş ve öneriler dile getirildi.

ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, derneğin çalışmaları, fuar, zirve vb. konularda ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi paylaştı. Bu etkinliklerde 60 ülkeden firmaların her yıl buluşmasının sağlandığını, 5 binin üzerinde B2B görüşmeler yapıldığını, Rusya, İsrail, İngiltere, Kanada, Vietnam, Avustralya gibi ihracat yapılan ülkelerde, hedef pazarlarda çeşitli zirveler düzenlendiğini belirtti. Öksüz, Kütahya’da öne çıkan porselen, seramik, cam gibi sektörlerdeki firmalara yönelik olarak B2B görüşmeleri yapılması ve bu çalışmalara dair öneri ve tavsiyelerini paylaşarak, KUTSO Yönetim Kurulunun ziyaretinden memnun olduğunu sözlerine ekledi ve iyi dileklerde bulundu.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, yürütülen çalışmalar ve ileriye yönelik hedeflere ilişkin bilgi paylaştı. Bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, teknopark verimliliğinin artırılması, işletmelerin katma değeri yüksek üretimlere teşvik edilmesi gibi konularda çalışmalara başlandığını, kısa ve uzun vadeli hedefler için planlamalar yapılarak harekete geçildiğini ifade etti.

KUTSO üyelerinin yararına, ZÜCDER ile iş birliği çalışmaları yapmaktan memnuniyet duyulacağını belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Çinisi hediyeyi, ZÜCDER Başkanı Mesut Özksüz’e, ziyaretin anısına takdim etti.

Haber: KUTSO Basın