KUTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ESİN GÜRAL ARGAT, TİCARET BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş ile görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede, üretime ve ihracata ilişkin konular ile iş dünyasının talepleri ele alındı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, yapılan görüşmede, girişimciliğin, yatırım ve ihracatın, bölgenin ve ülkenin ekonomik kalkınmasında önem taşıdığını, Kütahya’nın etki ve iletişim alanının genişletilmesine önem verildiğini söyledi. Bu çerçevede, KUTSO’da kısa ve uzun vadeli stratejik planlamaların yapılarak yol haritası oluşturulduğunu, yurt içi ziyaretlere başlandığını ve önümüzdeki günlerde de yurt dışı ziyaretlerinin planlandığını belirtti.

“İş dünyasının ve şehrin talepleri sunuldu”

İhracat yapan işletmelerin yaşadığı sorunların ele alındığı ziyarette, mevcut kur seviyesinden dolayı yurt dışı pazarlarda rekabet gücü azalan yerli üretimler gündeme getirildi ve ihraç mallarına avantaj sağlayacak farklı bir kur uygulanması konusu aktarıldı. Ayrıca enerjide maliyet avantajı bulunan komşu ülkelerden düşük maliyetle ülkemize giren ürünler için, yerli üreticiyi korumak amacıyla, ek koruma tedbirleri alınması hususlarında iş dünyasının talepleri iletildi.

Bunların yanı sıra, Kütahya’nın kaynaklarından yararlanarak, Kütahya’da üretim yapan bazı işletmelerin merkezinin başka bir ilde olması sebebiyle, bulunduğu ildeki istatistiklere giren ticari faaliyetlerin, Kütahya’da yapılan bölümlerinin Kütahya kayıtlarında görülebilmesi, farklı bir istatistik takibiyle veri oluşturulması talep edildi.

Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş, istatistik yapılabilmesi için bir çalışma başlatıldığını, iletilen konulara ilişkin değerlendirme ve çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Haber: KUTSO Basın