CHP HEYETİNDEN KUTSO’YA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili adayları Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı ziyarette, Başkan Güral Argat, Kütahya’nın kalkınması ile ilgili konularda bilgi paylaştı.

Güral Argat, nitelikli insan kaynağının artması gerektiği bilgisini paylaştı. Sağlık konusunda, Kütahya’da plastik cerrahi bölümünün olmayışından söz etti. Turizm konusunda, Kütahya’da turizm master planı olması gerektiğini ekledi. Dışarıya göç artışının çok olduğunu ve dışarıdan göç alabilmek için gelir düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Siyasetin, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin iş birliğinin bu anlamda çok önemli olduğuna değindi.

Kütahya’nın stratejik bir önemi olduğunun altını çizen Güral Argat, Kütahya’nın kalkınmada öncelikli bölgede olması ve katma değerli bir yapının genişlemesi ve savunma sanayi ve kimya sanayisinin olduğu katma değeri yüksek stratejilerin yer alması gerektiğini paylaştı. Sanayi üretiminin önemine vurgu yaparak üretim konusunda dışarıdan da mutlaka bir yatırımın gelmesinin önemini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, KUTSO heyetine yapılan ziyaretten memnuniyet duyulduğunu belirterek ilgili konuların büyük önem taşıdığını dile getirdi.

KUTSO heyeti katılımcıları, kendi faaliyet alanları ile ilgili bilgi paylaşarak, sektörel ve ekonomik konularda misafir heyetle bilgi alışverişinde bulundu.

Karşılıklı iyi dileklerin paylaşılması ve ziyaretin anısına fotoğraf çekimi yapılmasıyla toplantı sona erdi.

Haber: KUTSO Basın