II. Bansko Zirvesi

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden, Odamıza gönderilen yazıda;

Sofya Ticaret Müşavirliğimiz tarafından iletilen bir yazıda geçtiğimiz yıl Müşavirliğimizin desteğiyle Bulgaristan Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BULTİŞAD) organizasyonunda Bulgaristan’ın
Bansko şehrinde “I. Bansko Zirvesi” nin gerçekleştirildiği bilgisi verilerek bu defa BULTİŞAD’dan alınan bir yazıya atfen Bulgaristan Yatırım Ajansı ile KOBİ Destek ve Tanıtım Ajansının katkıları ile 9-10 Haziran 2023 tarihlerinde “II. Bansko Zirvesi” nin gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilmiş olup bu kapsamda ülkemizin ihracatta rekabetçi olduğu sektörlerde faaliyet gösteren firmalara duyuru yapılması hususunda Müşavirliğimizden destek talep edildiği ifade edilmiştir.

Yazıda devamla; geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve iki ülkeden 100’den fazla firmanın katılım sağladığı program kapsamında başarılı eşleştirmeler gerçekleştirildiği ve geçen süre zarfında Zirve’nin
“Made In Türkiye” imajına pozitif katkı sağlayarak olumlu geri dönüşler alındığının müşahede edildiği, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Zirve’nin ekte yer alan program taslağının Bulgar firmalar tarafından Müşavirliğimize iletilen taleplerin yoğun olduğu “otomotiv yedek parçaları, inşaat ve yapı malzemeleri, metal, makina, kağıt, mobilya, enerji, ambalaj, gıda, IT, danışmanlık, tekstil, sağlık, kimya-kozmetik, plastik eşya, iklimlendirme, turizm” sektörleri çerçevesinde hazırlandığı ifade edilmiştir.

Genele Sekreterliği

EK: II. Bansko Zirvesi_Ek_II. Bansko Zirvesi Taslak Program