Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, Yönetim Sistemleri Danışmanı A. Berker Telek sunumu ile düzenlenen “İşletmelerde Kurumsallaşma” semineri, yoğun bir katılımla KUTSO konferans salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce yaptı.

KUTSO stratejik planı kapsamında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurumsallaşma sürecine katkı sağlamak hedefine yönelik gerçekleştirilen seminerde, işletmeler için kurumsallaşma ve yönetim standartları, sistemleri ve modelleri anlatıldı. A. Berker Telek tarafından, kurumsallaşma kavramının ve kurumsallaşmada kullanılan yaklaşımların anlaşılması üzerine kurumsallaşma nedir, neden gereklidir şeklinde tanımlar ve örnekler katılımcılarla paylaşıldı.

Farkındalık sağlamaya yönelik seminerde, ISO 9001 ve ISO 10002 gibi uluslararası yönetim standartları, süreç yönetimi, stratejik yönetim, kurumsal performans yönetimi, risk yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, insan kaynakları yönetimi gibi sistemler kullanılarak şirketin sürdürülebilir başarıya ulaşmasının sağlanması hakkında bilgiler sunuldu. İşletmelerde dikkat edilmesi gereken hususlar, çalışan memnuniyetinin sağlanması, yetki devri, değişimi sağlamak için ihtiyaç duyulan koşullar da eklendi.

Kurumsallaşmayı desteklemek için oluşturulmuş yönetim modellerinden olan EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Modeli ve bu model ile organizasyonun liderlik, strateji, süreçler, insan kaynakları ve sonuçlar gibi alanlardaki performansını değerlendirmeleri bilgileri de paylaşıldı.

A. Berker Telek’in iş ve aile yaşamından örnekleri paylaşarak renk kattığı, etkili iletişim ile interaktif hale getirdiği seminere katılanlar, sunumu yoğun ilgi ve dikkatle dinledi.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı programa katılanlar, memnuniyetlerini dile getirerek, seminer organizasyonundan dolayı KUTSO yetkililerine teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın