EXPO MEDYA ŞİRKET FUTBOL TURNIUVASI HK.

Müsabaka Gün ve Saatleri

Müsabakalar Pazar günleri 12.00-20.00 saatleri arasında oynanacaktır. Gerekli durumlarda hafta içi 19:00 – 23:00 saatlerine müsabaka koyulabilir. Açıklanan resmi programlarda değişiklik yapılmaz (olağanüstü haller hariç).

Takım Kadrosu

Expo Medya Şirketler Ligi 7’şer kişilik takımlar halinde oynanacaktır. Takım kadroları en fazla 12 oyuncudan oluşur. Müsabakalarda tüm yedek oyuncular kulübede bulunabilirler. Teknik kadrolar ise 3 kişiden oluşur. Teknik kadrodaki kişilerde şirket çalışanı olma şartı aranmaz.

Sistem

Expo Medya Şirketler Futbol Ligi’ne katılan takımlar kura sonucu belirlenen dört grupta tek maçlı lig usulü mücadele edecektir. Grup maçları sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar 2. tura yükselecektir. Bu turdan itibaren tek maçlı eliminasyon sistemi uygulanacaktır. Katılımcı sayısının değişmesi halinde sistem değişiklik gösterebilir.

Kura Çekimi

Expo Medya Şirketler Ligi kura çekimi 7 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecektir. Kura çekimi yeri ve saati takımlara ayrıca bildirilecektir. Kura çekiminin ardından lig programı aynı gün duyurulacaktır.

Hakemler

Expo Medya Şirketler Futbol Ligi’nde profesyonel hakemler görev alır.Final müsabakaları bir orta iki yardımcı hakem tarafından yönetllmektedir.

 

Sağlık

Expo Medya Şirketler Futbol Ligi boyunca sağlık personelleri tesiste hazır bulunacaktır. Tüm ilk yardım müdahaleleri sağlık ekibi tarafından yapılacak ve acil durumlarda en uygun sağlık kuruluşuna transport ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Ödüller
l Expo Medya Şirketler Ligi felsefesinde maddi ödül yoktur. Şampiyon takıma kupa, ilk üç dereceye 1 giren takımlara madalya ve bireysel olarak başarı elde eden sporculara plaket verilecektir. Bir ömür boyu hatıra olarak saklanacak bu ödüllerin yanı sıra sponsor kuruluşlar çeşitli hediyeler vermektedir.

Şirketler Ligi TV
Müsabakalardan HD görüntüler alınarak geniş özetler TGRT EU kanalında yayınlanacak olan Hodrimeydan isimli programda yayınlanacaktır.Arzu eden şirketler herhangi bir maçın kaydını ücret karşılığında satın alabileceklerdir.Final karşılaşmasının tamamı TGRT EU kanalında yayınlanacaktır.

İletişim

Duyurular, haberler, istatistikler ve müsabakalardan çekilen profesyonel fotoğraflar ligin resmi web sitesi www.hodrimeydan.com.tr adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca resmi sosyal medya hesaplarında da renkli paylaşımlar yapılacaktır. irtibat numaraları:053116126 26-0530 600 83 63

 

Katılım Bilgileri

Expo Medya Şirketler Futbol Ligi’ne;

Ülkemizde faaliyet gösteren tüm özel şirketler katılımcı olabilirler.

Özel şirketler dışında farklı statülerdeki kuruluşlar ancak ek onayla katılımcı olabilirler. İştirakler, grup şirketleri ve holdingler birlikte veya ayrı katılabilirler.
Acente, bayi ve franchise çalışanları marka ile birlikte katılamazlar. Şirketler dilediği sayıda takımla katılımcı olabilirler.

 

Kimleri Oynatabiliriz?

Katılımcı şirketler 30 Nisan 2023 ve önceki bir tarihte işe girmiş olmak koşuluyla;

Sigortalı çalışanlarını oynatabilirler.

İştiraklerinin, grup şirketlerinin ve bağlı bulundukları holdinglerin çalışanlarını oynatabilirler. Tam zamanlı outsource çalışanlarını ek onay almak koşuluyla oynatabilirler.
Ortaklığı bulunan kişileri oynatabilirler.

İşe giriş işlemleri başlatılan ancak işe girişi lig başlangıç tarihine kadar tamamlanamamış olan çalışanlar lig başlangıç tarihinden önce bildirim yapmak kaydıyla takım kadrolarında yer alabilirler ancak işe resmi olarak girişleri yapılıncaya kadar bu oyuncular müsabakalarda yer alamazlar.
Askerlik nedeniyle işten ayrılan ve askerlik dönüşü yeniden işe girişi yapılacak olan çalışanlarını takım kadrolarında bulundurabilirler ancak işe yeniden girişleri yapılıncaya kadar bu oyuncular müsabakalarda yer alamazlar. 18 yaşını doldurmamış olan çalışanlarını takım kadrolarında bulundurabilirler ancak 18 yaşını dolduruncaya kadar bu oyuncular müsabakalarda yer alamazlar. Yarı zamanlı çalışanlarını oynatamazlar.

Stajyerlerini oynatamazlar (emeklilik primi ödenenler hariç).

A Milli veya A2 Milli takımlarında oynamış çalışanlarını oynatamazlar.

Profesyonel liglerde yer almış çalışanlarını son sözleşme bitiş tarihinden itibaren 5 yıl süreyle oynatamazlar.
Bölgesel Amatör Lig’de yer almış çalışanlarını son vize tarihinden itibaren 2 yıl süreyle oynatamazlar.
Bölgesel Amatör Lig dışında diğer amatör liglerde yer almış çalışanlarından dilediği sayıda oyuncuyu kadrolarında bulundurabilirler. Bu oyunculardan son vize tarihinden itibaren 1 yıl geçmemiş olanlar aktif olarak kabul edilir. Aktif amatör çalışanlardan en fazla 5 tanesi sahada aynı anda oynatılabilir.

Not: Tüm katılımcılar Expo Medya onayına tabidir. Katılımcılara ilişkin ek belgeler talep edilebilir.

Katılım Bedeli 7.950t + KDV

Çoklu Katılım İndirimi

250,00 TL+ KDV (birden fazla takımla katılan şirketlere takım başına uygulanır),

a) Şirketler arasındaki ticari bağı gösteren Ticaret Sicili Gazetesi.

b) Kişiye ait barkodlu SGI( Hizmet Dökümü.

 

Outsource çalışanlar

a) Şirketler arasındaki noter onaylı hizmet sözleşmesi.

b) Şirketlere ait imza sirküleri fotokopileri.

c) Kişiye ait barlmdlu SGK Hizmet Dökümü.

d) Katılımcı şirket ve hizmet veren şirketten alınacak antetli kağıda kaşeli ve yetkili kişi imzalı çalışma belgesi (işe giriş tarihi, çalıştığı birim ve tam zamanlı çalışan ibaresi yer almalıdır).

e) Belirli süreli sözleşmeli çalışanlar

f) Noter onaylı belirli süreli hizmet sözleşmesi.

g) Kişiye ait barkodlu SGK Hizmet Dökümü.

 

İşe girişi sonradan tamamlanacak çalışanlar

a) lş akdi.

b) Katılımcı şirketten alınacak antetli kağıda kaşeli ve yetkili kişi imzalı durum belgesi (işe giriş tarihi, çalışacağı birim ve tam zamanlı çalışan ibaresi yer almalıdır).

Askerlik nedeniyle işten geçici ayrılan çalışanlar

a) İşten çıkış bildirgesi.

b) Terhis belgesi.

 

Not: Tüm katılımcılar Expo Medya onayına tabidir. l<atılımcılara ilişkin ek belgeler talep edilebilir.

 

a) Şirketler arasındaki ticari bağı gösteren Ticaret Sicili Gazetesi.

b) Kişiye ait barkodlu SGK Hizmet Dökümü.

 

Outsource çalışanlar

a) Şirketler arasındaki noter onaylı hizmet sözleşmesi.

b) Şirketlere ait imza sirküleri fotokopileri.

c) Kişiye ait barl<odlu SGK Hizmet Dökümü.

d) Katılımcı şirket ve hizmet veren şirketten alınacak antetli kağıda kaşeli ve yetkili kişi imzalı çalışma belgesi (işe giriş tarihi, çalıştığı birim ve tam zamanlı çalışan ibaresi yer almalıdır).

Belirli süreli sözleşmeli çalışanlar

a) Noter onaylı belirli süreli hizmet sözleşmesi.
b) Kişiye ait barkodlu SGK Hizmet Dökümü.

İşe girişi sonradan tamamlanacak çalışanlar
a) iş akdi.
b) Katılımcı şirketten alınacak antetli kağıda kaşeli ve yetkili kişi imzalı durum belgesi (işe giriş tarihi çalışacağı birim ve tam zamanlı çalışan ibaresi yer almalıdır). !

Askerlik nedeniyle işten geçici ayrılan çalışanlar

a) İşten çıkış bildirgesi.

b) Terhis belgesi.

Not: Tüm katılımcılar Expo Medya onayına tabidir. katılımcılara ilişkin ek belgeler talep edilebilir.

 

Kurallar

Sistem

1. Expo Medya Futbol Ligi’ne katılan takımlar kura sonucu belirlenen dört grupta tek maçlı lig usulü mücadele edecektir. Kura çekilişinde takımların son 5 yılda elde ettikleri puan tablosuna göre seri başı sistemi uygulanacaktır. Grup maçları sonunda gruplarında ilk dört sırayı alan takımlar 2. tura yükselecektir. Bu turdan itibaren tek maçlı eliminasyon sistemi uygulanacaktır. !<atılımcı sayısının değişmesi halinde sistem değişiklik gösterebilir.
2. Grup maçlarında iki ya da daha fazla takımın puan eşitliği halinde sırasıyla şu kriterlere bakılır;

a) Eş puanlı takımların birbirleriyle oynadıkları müsabakalardan bir puan tablosu oluşturulur. Tabloda i
önce puana, sonra averaja, gerekirse attığı gol fazlasına bakılır. l
b) Eşitlik devam ediyorsa aynı sırayla genel averaja bakılır. j
c) Eşitlik genel averajla da çözülmezse hükmen mağlubiyeti olmayan takım üst sırada yer alır.

d) Eşitlik yine bozulmazsa grup müsabakalarında görülen sarı ve kırmızı kartlara bakılır (sarı kart bir, kırmızı kart üç ceza puanı olmak üzere en düşük ceza puanına sahip olan takım üst sırada yer alır).
e) Eşitlik halen devam ediyorsa ilgili takımlar arasında kura çekilişi yapılacaktır.

3. Eleme turlarında beraberlikle sonuçlanan müsabakalarda uzatma uygulanmaz ve doğrudan penaltı atışlarına geçilir.Beşer penaltı sonunda eşitlik devam ediyorsa eşitlik bozulana dek seri penaltı atışları yapılır.
4. İki hükmen mağlubiyet alan takım turnuvadan ihraç edilir. Daha önce oynadığı maçlar aynen tescil edilir. Kalan maçları ise 5-0 mağlup ilan edilir (hükmen).

Oyunun Süresi

5. Maçlar 25 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. Devre arası 5 dakikadır.

 

Oyuncuların Sayısı ve Nitelikleri

6. Takım kadroları ve maç kadroları en fazla 12 oyuncudan oluşur. Tüm müsabakalar 7 kişilik takımlar halinde oynanacaktır. Kadrodaki oyuncuların işe giriş tarihlerinin 30 Ağustos 2021 ve öncesi olması gerekmektedir.
7. Expo Medya Futbol Ligi’nde sadece 18 yaşını tamamlamış erkek oyuncular yer alabilir.

8. Takımlar Expo Medya Şirketler Futbol Ugi’ne başladıktan sonra kadrolarına oyuncu ekleyemez ve/veya herhangi bir oyuncuyu başka bir oyuncuyla değiştiremez. İstisnai olarak eleme turlarına yükselen takımlar 2. tur öncesinde 2 oyuncu ekleyebilir veya değiştirebilirler (takım kadrosu 12’yi aşmamak kaydıyla).
9. Expo Medya Futbol Ligi başladıktan sonra herhangi bir oyuncu işten ayrılır ise resmi işten çıkış tarihinden itibaren oynatılamaz. Takım kadrosunda bulunan bir oyuncunun lig sırasında iştenayrılması halinde bu durum Expo Medya ‘ya bildirilmelidir. İşten resmi çıkış belgesini ibraz etmek suretiyle işten ayrılan oyuncu yerine kurallara uygun yeni bir oyuncu bildirilebilir.
10. Takım kaptanları her maç öncesinde kendilerine verilecek Esarne Ustesi’ni doldurarak imzalayacaktır. Esame Listesi’nin hatalı doldurulmasından takımlar sorumludur.
11. Resmi Takım Listesi’nde yer alan tüm oyuncular nitelik bakımından lig kural ve statülerine uygun olmalıdır. Uygun olmayan oyuncu oynatan takım hükmen mağlup ilan edilir.
12. Hükmen mağlubiyet gerektiren her türlü durumda ilgili takıma hükmen mağlubiyete ek olarak ihraç dahil her türlü ceza verilebilir.

Profesyonel ve Amatör Oyuncu Kuralı

13. Takımlar A Milli ve A2 Milli takımlarında oynamış çalışanlarını oynatamazlar.

14. Profesyonel liglerde yer almış çalışanlarını son sözleşme bitiş tarihinden itibaren 5 yıl süreyle oynatamazlar.
15. Bölgesel Amatör Lig’de yer almış çalışanlarını son vize tarihinden itibaren 2 yıl süreyle oynatamazlar.
16. Bölgesel Amatör Lig dışında diğer amatör liglerde yer almış çalışanlarından dilediği sayıda oyuncuyu kadrolarında bulundurabilirler. Bu oyunculardan son vize tarihinden 1 yıl geçmemiş olanlar aktif olarak kabul edilir. Takımlar aktif amatör çalışanlardan en fazla 5 tanesini sahada aynı anda oynatabilirler.
17. Herhangi bir oyuncunun statüsünde değişiklik olması halinde takımlar bildirim yapmakla yükümlüdür.
18. Profesyonel ve Amatör oyunculara ilişkin kurallarla ilgili her türlü sorumluluk takımlara aittir.

Oyuncu Değişikliği
19. Bir maçta takımların 5 oyuncu değiştirme hakkı vardır. Uzatmaya giden müsabakalarda 4. oyuncu değişikliği yapılabilecektir. Oyuna girecek oyuncu “Orta Kulübe”ye gelerek değişiklik kartını teslim eder. Oyunun durduğu anda dördüncü hakem kontrolünde değişiklik yapılır.

Oyuncuların Giysi ve Gereçleri

20. Takımlar Expo Medya tarafından kendilerine özel olarak yaptırılan numaralı ve şirket logolu formalarla mücadele etmek zorundadır (1-99). Oyuncular turnuva boyunca aynı numaralı formayı giymelidir.
21. Müsabakalarda forma renklerinin benzer olması halinde kura ile belirlenen takım Expo Medyanın sağlayacağı numaralı yeleklerle oynar (iki farklı renk forma yaptırılması tavsiye olunur).
22. Formalarda 12 cm. yüksekliğinde ön numara bulundurmak zorunludur (göğüs hizasında).

23. Takımların her maç için iki farklı renk tozluk bulundurması zorunludur.

24. Müsabakalarda tüm oyuncular tekmelik takmak zorundadır (kaleci dahil).

25. Maç oynanırken ısınmak isteyen yedek oyuncular mutlaka yelek veya eşofman üstü giymeli ve kendileri için belirlenen bölgede ısınmalıdır. Aynı anda bir takımdan en fazla 5 (beş) oyuncu ısınabilir.
26. Oyuncular plastik tabanlı suni çim kramponu veya halı saha ayakkabısı ile mücadele edecektir. Metal tabanlı krampon giyilmesine ise müsaade edilmeyecektir.
27. Yaralanmalara neden olabilecek saat, yüzük, kolye, bileklik ve gözlük dahil tüm takılar yasaktır (profesyonel sporcu gözlüğü hariç).
28. Müsabakalar Expo Medya tarafından sağlanan toplarla oynanacaktır.

Kaptanlar
29. Takımların tek yetkilisi kaptandır. Dolayısıyla kaptanlar Expo Medya Futbol Ligi kurallarını iyi bilmelidir. Kaptanlar, saha içi ve saha dışında hakemlere ve görevlilere yardımcı olmalıdır.

Teknik Kadro

30. Expo Medya Futbol Ligi’nde teknik kadrolar üç kişiden oluşur. Teknik kadroda yer alan kişilerin şirket çalışanı olma zorunluluğu yoktur.
31. Teknik kadroda yer alan kişiler önceden yazılı olarak bildirmek ve ilgili evraklarını tamamlamak koşuluyla bir kez değiştirilebilir. Müsabaka günü değişiklik kesinlikle kabul edilmeyecektir.

32. Teknik kadroda yer alan kişiler soyunma odası, koridor, oyun alanı gibi teknik alanlarda takımla J.
birlikte bulunabilirler. Bu kişiler dışında teknik alanlarda tanımlı olmayan kişilerin bulunması yasaktır. Tanımsız kişilerin belirtilen teknik alanlarda bulunması nedeniyle takımlar çeşitli cezalar alabilir.
33. Teknik kadroda yer alan kişiler sorumlu davranışlar içinde bulunmalıdırlar. Bu kişilerin ı
centilmenliğe aykırı davranışları halinde kendileri ve/ veya takımları çeşitli cezalar alabilir. i
34. Teknik kadroda yer alan ve kırmızı kart gören kişiler en az 1 müsabakadan men edilir.

 

Hakemler

35. Her maç oyun kurallarını uygulamada tam yetkili olarak atanmış hakemler tarafından yönetilir. Hakemlerin oyun ile ilgili kararları nihaidir. Hiç bir koşulda kural hatası veya hakem hatası vs. gerekçelerle müsabaka tekrarı yapılmaz.

İtirazlar

36. Takımlar müsabakalarla ilgili her türlü itirazlarını müsabaka günü maç raporuna ekletmelidir. Müsabaka günü maç raporuna işlenmeyen itirazlar dikkate alınmaz.

Cezai Durumlar

37. Expo Medya Futbol Ligi boyunca saha içi ve saha dışında centilmenliğe ayl<ırı tutum ve davranışlar cezalandırılacaktır.
38. Sosyal medya veya diğer iletişim kanalları aracılığıyla centilmenlik dışı söylemlerde bulunduğu tespit edilen kişiler çeşitli cezalar alabilir.
39. Takımlar seyircilerinden sorumludur.Expo Medya seyircilerinin centilmenliğe aykırı tutum ve davranışları nedeniyle takımlara ihraç dahil her türlü cezayı verebilir.
40. Kırmızı kart gören oyuncular ve toplamda 3 (üç) maçta sarı kart gören oyuncular bir sonraki maçta oynayamaz. Hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda kırmızı kart cezaları arttırılabilir.
41. Cezalarla ilgili hiç bir koşulda erteleme yapılmaz.

42. Expo Medya Futbol Ligi 2021 sezonunda tamamlanamayan kırmızı kart ve disiplin cezaları,Expo Medya Şirketler Halı Saha Ligi 2022 sezonuna aktarılır. Sarı kart cezaları ise silinecektir.

Diğer
43. Özel olarak belirtilen kurallar dışında ofsayt hariç tüm futbol oyun kuralları geçerlidir.

44. Oyuncular lig süresince resmi kimliklerini yanlarında bulundurmak zorundadır. Maçlar öncesi gerekli görüldüğü takdirde kimlik kontrolü yapılacaktır.
45. Takımlar maç saatinden otuz dakika önce tesiste hazır bulunmalıdır. Hakem müsabakayı  başlatmak için sahaya çıktığında 5 oyuncu ile sahada yer almayan takım hükmen mağlup ilan edilir (5-0).
46. Takımlar müsabakaya çıkarken pankart taşımak istemeleri halinde önceden onay almak zorundadır.
47. Expo Medya Futbol Ligi ile ilgili her türlü konuda karar yetkisi Expo Medya’ya aittir.

48. Expo Medya Futbol Ligi ile ilgili her türlü değişildiği yapma hakkı saklıdır. 1
49. Expo Medya Şirketler Futbol Ligi’ne katılan tüm takımlar kuralları ve detayları okuyup kabul etmiş sayılır.