Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) heyeti, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü’nün bulunduğu ziyarete, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Başkan Yardımcıları Emin Yüce, Salih Çetiner, Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Eskioğlu, Fatih Alkış, M.Selman Hatipoğlu, Melih Aslan, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç ve Gürok Grubu Mali İşler Direktörü Muhsin Atçı katıldı.
Ziyarette, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü’ye başarı dilekleri iletilerek, Kütahya’nın sosyal ve ekonomik durumuna, yürütülen projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Kütahya’nın geliştirilmesi ve tanıtılması yönünde tüm paydaşlar ile bir araya gelip ortak çalışmalar yapılarak, şehrin kalkınmasına katkı sağlamak için müşterek hareket etmenin güçlendirici olacağı vurgulandı.
Kütahya’da KOBİ Organize Sanayi Bölgeleri’nin oluşturulması, kamulaştırma ile ilgili yaşanan sorunlar, sağlık koruma bantlarında GES tesisi kurulması gibi konulara değinildi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’da KOBİ Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışması başlattığını ve Kütahya için de bu çalışmayı desteklediğini söyledi. Ek olarak, kamulaştırma ile ilgili, doğrudan sanayici olarak bu kamulaştırmayı yapmamız gerekiyor diyerek, sağlık koruma bantlarında GES tesisi kurulması konusuyla da ilgileneceğini belirtti.
İlgili makamlara ve bakanlıklara iletilmek üzere, KUTSO üyelerinin talepleri ve şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin de iletildiği ziyarette görüş alışverişi yapılarak, daha sık ve düzenli şekilde bir araya gelinmesinin, şehrin gelişmesi ve kalkınması için ortak projelerin hayata geçirilmesinin gerektiği konusunda fikir birliği dile getirildi.
Sosyal, kültürel, sağlık, turizm ve ekonomik açılardan birçok zenginliğe ve avantaja sahip olan Kütahya’nın geliştirilmesi yönündeki iş birliği çalışmalarının, artarak sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, KUTSO’nun kurumsal yapısı ve faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaştı. Bunun yanında şehrin problemlerinin çözüleceği sürdürebilir bir iş birliği zemini hazırlanmasının önemine değinildi. İlin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi için, halk, sivil toplum kuruluşları, üniversite, siyaset, yerel yönetimler ve basın gibi faktörlerin iş birliğinin önemli olduğunu vurgulandı. Şehrin, bölgenin ve ülkenin iktisadi yönden geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara, KUTSO’nun katkı sağlama gayretinde olduğu ve bu yönde gayretli çalışmalara devam edileceği eklendi.
Karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile ziyaret sona erdi.
Haber: KUTSO Basın