Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın stratejik planında yer alan ve Kütahya’da kadın istihdamı hedefinden yola çıkılarak; kadınların iş dünyasında aktif rol almaları, kendi işlerini kurmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanarak daha sağlam adımlarla yürüyebilmelerine öncülük etmek için Kadın Girişimcilik Ofisi açıldı.

Açılışa, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Divan Üyemiz Kemal Emre Olçar, Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tugg. Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Keziban Çolak, Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Ali Alper Olgun, TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, KÜGİKAD, KÜSAD, KİKDER gibi kadın kooperatifleri katıldı.

Kadın Girişimcilik Ofisinin açılışını, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, açılış konuşmalarına, “Ülkemizde kadınların desteklenmesi için tüm paydaşların ortak çalışması çok önemli. KUTSO olarak göreve geldiğimizde Kütahya’da daha fazla kadının işgücüne katılmasını ve ekonomik olarak güçlenmesini odağımıza alacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalardan biri de bugün birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Kadın Girişimcilik Ofisi oldu.” diyerek başladı.

Cumhuriyetin 100. Yılını kutladığımız bir dönemde kadınlar adına kazanımları korumanın ve ileri taşımanın çok değerli ve önemli olduğunu belirten Esin Güral Argat, Kadın Girişimcilik Ofisi ile Kütahya’da iş gücüne katılmak isteyen, girişimcilik fikri olan kadınlara danışmanlık verileceğini, girişimci kadınları doğru iş kollarına, hibe ve desteklere yönlendirerek onlara bu yolcukta yol arkadaşlığı yapılacağını, ifade etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, kadınların işgücüne katılımı ve iş dünyasında önemli rollerde temsil edilmeleri, sosyal hayatta da kadınların güçlenmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı sağladığını söyledi. Esin Güral Argat “Burada yanılgıya düşmemek gerek. Kadınları desteklemekle bir hayır işi yapmış olmuyoruz. Tam tersine bugün iş gücünde var olmadıkları için büyük bir kayıp olan pek çok iyi fikir ve yeteneğin ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bu kadın girişimciler için olduğu kadar, ülkemizin kalkınması için de büyük bir kazançtır. Kadın girişimciler, farklı bakış açıları, deneyimleri ve yetenekleriyle iş dünyasına önemli katkılar sağlıyor. Çeşitlilik, yaratıcılığı ve inovasyonu teşvik eder. Kadınların girişimciliği, yeni ve yenilikçi çözümlerin ortaya çıkmasını sağlar. Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve yeni iş imkanları, istihdamı arttırırken aynı zamanda ekonomik kalkınmaya da katkı sağlıyor. Dolayısıyla bir kadın girişimciyi desteklediğimizde sadece bir kişiyi değil, ekosistem içinde bu girişimde çalışan, faydalanan yüzlerce kişiyi desteklemiş oluruz.” dedi.

Kadın Girişimcilik Ofisi’nde desteklenmiş girişimlerin başarılı olmasının önemli olduğuna değinen KUTSO Başkanı Esin Güral Argat, “Başarılı kadınlar önemli bir rol model oluyor ve girişimci olmak isteyen kadınlara ilham veriyor. Bu da kadınların kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerini teşvik ediyor. Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi, sürdürülebilir kalkınmanın da bir parçasıdır. Kadınların iş gücüne katılımı ve girişimcilik faaliyetleri, yoksullukla mücadelede ve toplumların sosyal ve ekonomik açıdan daha sürdürülebilir olmasında önemli bir rol oynar.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve beraberindeki protokol Kadın Girişimcilik Ofisi’nin açılışını gerçekleştirerek, “Bu yolculukta bizleri yalnız bırakmadığınız ve kadın çalışmalarını desteklediğiniz için sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Kadın Girişimcilik Ofisi’nde Kütahya’daki iş gücüne katılmak isteyen, girişimcilik fikri olan kadınlara danışmanlık vermek ve kadınları doğru iş kollarına, faydalı hibe ve desteklere yönlendirmek amaçlanıyor.

Kadınların işgücüne katılımı ve iş dünyasında önemli rollerde temsil edilmeleri, sosyal hayatta da kadınların güçlenmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlıyor.

Kadın girişimciler, iş dünyasına yeni fikirler, yenilikler ve girişimler getirerek ekonomik büyümeyi teşvik etmektedir. Kadın girişimcilerin işletmeleri, yeni iş imkânları yaratmakta, istihdamı artırmakta ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaktadır.

Kadın girişimciliği, toplumsal cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesine yardımcı olmaktadır. İş dünyasında kadınların daha fazla temsil edilmesi, kadınların güçlenmesini sağlamakta ve onlara daha fazla fırsat sunmaktadır. Bu da, toplumdaki cinsiyet eşitsizliğiyle mücadeleye katkıda bulunmaktadır. Kadın girişimciler, farklı bakış açıları, deneyimler ve becerilerle iş dünyasına katkıda bulunmaktadır. Çeşitlilik, yaratıcılığı ve inovasyonu teşvik etmekte ve kadınların girişimciliği, yeni ve yenilikçi çözümlerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Kendi işlerini kurarak başarıya ulaşan kadınlar, diğer kadınların da iş dünyasında başarılı olabileceklerine dair rol modeller olmaktadır.

Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi, sürdürülebilir kalkınmanın bir parçasıdır. Kadınların iş gücüne katılımı ve girişimcilik faaliyetleri, yoksullukla mücadelede ve toplumların sosyal ve ekonomik açıdan daha sürdürülebilir olmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Kadın Girişimcilik Ofisi’nin görevleri arasında, kurulduğu ildeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek, kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak, eğitimlerin ve kapasite geliştirmenin yanı sıra kadın girişimcileri iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürme sırasında da desteklemek, kadın girişimcilerin sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmek, il ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlere kadın girişimcileri yönlendirmek ve kadınları bu konularda teşvik etmek yer alıyor.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2021 yılında hayata geçirdiği “Sanayide Kadın Eli” projesinde kadınlara olan faydası ve geri dönüşleri görülüyor. KUTSO bu proje kapsamında kadın kaynakçı, kadın operatör gibi kalifiye meslek kollarında kadınlarımızın yetişmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda TR33 Bölgesinde gerçekleşecek olan kadın girişimciliği yarışması düzenlenecek. Bu yarışma ile TR33 bölgesindeki girişimci kadınlarımız kendilerini ve diğer girişimci kadınları tanıma, yaptıkları işleri görme fırsatı bulacaklar.  Böyle bir yarışmaya öncülük etmek Kadın Girişimcilik Ofisinin aktif olarak faaliyetlerine başlamasına imkân vermektedir.

Kütahya’da iş fikri olan, kendisini girişimci adayı olarak gören ve nasıl girişimci olunacağı konusunda hibe, teşvik ve desteklere ulaşma yollarını öğrenmek isteyen tüm kadınlarımızın, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Kadın Girişimcilik Ofisi ile iletişime geçmeleri beklenmektedir.

 

Haber: KUTSO Basın