Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde “Ekonomide Ufuk Turu” paneli gerçekleşti. Panelde, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Türkiye’de ve dünya ekonomisindeki güncel gelişmeleri konuştu.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın sunumunda gerçekleşen panele, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, Meclis Divanı Üyesi Kemal Emre Olçar, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Keziban Çolak, Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı ve TOBB Kütahya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ali Alper Olgun, KÜGİKAD, KÜSAD, KİKDER ve üyeler katıldı.

Panelin giriş konuşmalarını yapan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, KUTSO olarak düzenlenen “Ekonomide Ufuk Turu” panelinde, Türkiye’de ve dünya ekonomisindeki güncel gelişmeleri ve KUTSO olarak ileriki dönemlerde Türkiye ekonomisine sağlayacakları katkı ile hedeflenen projeler hakkında konuşacaklarını belirterek paneli başlattı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği bu önemli etkinlik, bölgedeki iş dünyası temsilcilerini ve ekonomiye ilgi duyan herkesi bir araya getirdi. Panelin konuğu olan Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, geniş deneyim ve birikimleriyle ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Panelin başlıca konuları arasında, yeni asgari ücret ve piyasalardaki hareketlilik, enflasyonla mücadelede para politikaları yönüyle alınacak tedbirler, bankalarla ilgili yeni düzenlemeler, yeşil mutabakat ve dünyanın ana konusu olan iklim değişikliği ve buna yönelik önlemler ve yapılması gereken hazırlıklar, Türkiye’nin en büyük ticari partneri olan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ulaşmış olduğu yeşil mutabakat ve buna bağlı olarak Türkiye gibi ihracatçı ülkeleri etkileyecek birtakım kararların alınması hususu, sınırda karbon vergisi uygulaması yer aldı.

Panelin devamında, ulusal anlamda ciddi bir küreselleşme potansiyeli olan TR33 bölgesinin önemi ve Türkiye’nin bir üretim merkezi olması, Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz kararının değerlendirilmesi gibi konulara da yer verildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde açılan Kadın Girişimcilik Ofisi neden açılıyor, önemi nedir, ofisin açılışı ile ilgili ne hedefleniyor ve ofisin planlanan işleri hakkında konuşuldu.

Panel konuşmalarında Esin Güral Argat, Kütahya Organize Sanayi Bölgeleri’nde sağlık koruma bantları alanlarını verimli kullanabilmek amacıyla çevre sağlığına hiçbir tehlike arz etmeyen ve “Yeşil OSB” kavramını destekleyen güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren GES alanlarının kurulumu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Bunun yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya’nın coğrafi konumunun uygunluğu ile farklı taşımacılık türlerine erişim imkânları açısından lojistik alanında avantajlı olduğunu ve bu anlamda Kütahya’nın ve bölgenin lojistik merkez olması hedefini değerlendirdi.

 

Aynı zamanda, ülkemiz için önemli alanlardan biri olan tarımsal kalkınma çalışmaları, yeni organize sanayi yönetmeliği ve bölgelerde kamulaştırma gibi konular hakkında mesajlar paylaşıldı.

Nasıl Bir Ekonomi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın panelistliğini yaparak etkili iletişim ile interaktif hale getirdiği “Ekonomide Ufuk Turu” panelinde, katılımcılar paneli yoğun ilgi ve dikkatle dinledi.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı programa katılanlar, memnuniyetlerini dile getirerek, panel organizasyonundan dolayı KUTSO yetkililerine teşekkür etti.

Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği panel, soru cevap kısmının ardından Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat’ın Nasıl Bir Ekonomi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’a ödül takdim etmesiyle sona erdi.

 

Haber: KUTSO Basın