KÜTAHYA TSO’DAN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NA ZİYARET

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek, kendilerine hayırlı olsun dileklerini iletti.​

Ziyarette, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Çetiner, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Alkış, Tolga Eskioğlu, Selman Hatipoğlu, Melih Aslan, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç ve Gürok Grubu Mali İşler Direktörü Muhsin Atçı yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile istişarelerde bulundu.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından stratejik hedefler doğrultusunda, yapılan çalışmaların ve yol haritasının paylaşıldığı ziyarette ek olarak, sanayi işletmeleri açısından son derece önemli olan mesleki eğitimin desteklenmesi, nitelikli insan kaynağına olan ihtiyaç, finansmana erişim, devletin sosyal yardımlarının fazlalığı sebebiyle artarak devam eden istihdam sıkıntısı gibi piyasada yaşanmakta olan zorluklar ve yine bu yardımlardan kaynaklı kayıt dışılığı teşvik eden bir sisteme yol açması, deprem bölgesinde KDV istisnası, sanayicinin yükünün hafifletilmesi adına deprem vergisi olarak adlandırılan ek verginin ödenmesine ilişkin öneriler, katma değerli üretimin bölgede artırılması, Kütahya’da lojistik üssünün olmayışı, Kütahya’da üretim kültürü ve ağır sanayi olmasına rağmen bölgenin sanayi gelişiminin desteklenmesi gerektiği, ithalatta gözetim belgesi uygulamasında vergilerin arttırılması, seramik, porselen ve cam sanayinde enerji, işçilik ve bunun gibi maliyetlerin aşırı artmasından dolayı ihracat fazlası veren sektörün, ihracattan kur kaybı yaşama riskinin yüksek olduğu, bunun yaşanmaması ve ihracatta rekabet gücünün kaybolmaması için enerji ve ek desteklerin verilmesi, iş kanunu ile ilgili çalışmaların devam ettirilmesi gibi konular ayrıca KUTSO üyelerine ait sorun ve çözüm önerileri TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na aktarılarak, KUTSO olarak girişimde bulunulan hususlar ve ayrıca güncel ve ekonomik konular üzerine bilgi alışverişi yapıldı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafınca aktarılan konuları dinleyerek, isteklerin değerlendireceğini ve bu anlamda birlik ve beraberlik vurgusunu da yaptı.

Görüşülen konuların ardından, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, KUTSO stratejik planı çerçevesinde sorumlulukları, yaptıkları çalışmalar ve katkılarıyla ilgili söz alarak kendilerini tanıttı.

Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı ziyarette, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, TOBB Başkanlığına yeniden seçilen M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na hayırlı olsun dileklerini paylaşarak kendilerine nazik ağırlamalarından dolayı teşekkür etti.

Ziyaret karşılıklı iyi dileklerin sunulmasının ardından sona erdi.