Van Mutfak Yöresel ürünler Gurme Fuarı Hk.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan , Odamıza gönderilen yazıda;

Ülkemizin her bir bölgesi çok önemli tarihive kültürel değerler hazinesidir. Ülkemizin tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının getirdiği kültür mirası, sofralarımızı da zenginleştirmiştir. Küreselleşen dünya, değişen tüketim alışkanlıklarınıda beraberinde getirmektedir. Coğrafi tescilli ürünler de bu noktada öne çıkmaktadır. Sağlık ve damak tadı tercihlerini ön planda tutan tüketiciler, doğal ürünleri üretildikleri bölgede tüketmeye eğilim göstermektedirler.

Bu sayede, önemini yitiren kültürel değerlerin yaşatılması ve hak ettikleri önemi kazanmaları da gerçekleştirilmektedir. Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ülkemizin bu zenginliğini tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Van Mutfak Yöresel ürünler Gurme Fuarı düzenlenecektir. coğrafi işaret tescilli veya tescil süreci devan eden
ürünlerin tanıtım ve arzu edilmesi halinde satışının yapılabileceği belirtilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.