Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Ağustos ayı meslek komiteleri toplantısı, Meslek Komitesi Başkanları ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
14 meslek komitemiz kendi gündemlerindeki konuları görüşerek karara bağladı.
Toplantının açılışını yapan KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, meslek komitelerinin Yönetim Kuruluna sundukları konularda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Toplantıda, 9. Meslek Komitesi Üyesi Güler Ezgi Doğan Turan, ‘’İçimizden Bir Ses’’ bölümünde; “Kadın hakları, cinsiyet eşitliği, cam tavan kuramı, kadına yönelik şiddet” konu başlıklarında sunum yaptı.
Sunumun ardından 3. Meslek Komitesi Üyesi Eyüp Cihan, Genç Grup Şirketler Topluluğu’nun 1 Eylül Cuma günü 20. Yılına özel düzenlenecek olan Gala Gecesine hazirunu davet ederek şirket hakkında bilgi paylaştı.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurasında, yeşil dönüşüm, yeşil büyüme, dijital dönüşüm ve Almanya’da bu yıl uygulamaya giren ve 2023 yılında en az 3000 kişi ve üstünü çalıştıran, 2024 yılı itibariyle 1000 kişi ve üstü istihdamı olan Alman firmalar, Almanya Şirketler Kesimi Tedarik Zinciri Durum Tespiti ve Uyum Yasası’na uyum sağlamak konularına değindiğinden bahsetti. Ayrıca geçtiğimiz hafta Kütahya Ak Parti ve CHP Milletvekilleri ve Belediye Başkanı, Üniversite Rektörleri, İl Başkanları, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri katılımında odamızda gerçekleştirilen Kütahya Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’nın bilgisini paylaştı. Bir sonraki toplantı Eylül ayında gerçekleşeceğini belirterek, ulaşım ve turizm, tarım ve hayvancılık ve sanayi konularında yapılacağını ekledi.
Gündemde yer alan konuların ve hitapların tamamlanmasıyla toplantı sona erdi.
Haber: KUTSO Basın