İkincisi düzenlenen Kütahya değerlendirme ve istişare toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya,  Kütahya Valisi Musa Işın, Adalet ve  Kalkınma  Partisi  (AK  Parti) Kütahya   Milletvekilleri   Adil   Biçer,   İsmail   Çağlar   Bayırcı,  Mehmet   Demir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ) Rektörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof.Dr. Ahmet Tekin, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, Kütahya İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Muammer  Özcura,  Kütahya İl Özel  İdaresi  Genel  Sekreteri Murat  Koyak,  AK Parti  Kütahya  İl  Başkanı  Mustafa  Önsay,  Cumhuriyet  Halk  Partisi  (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal,  İl  Milli  Eğitim  Müdürü  Hasan  Başyiğit,  Zafer  Kalkınma  Ajansı  Genel Sekreteri Veli Oğuz ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantıda, Kütahya özelinde turizm ve ulaşım konusunda iyileştirmeler, ildeki turizm master ve ulaşım ana planlarının oluşturulması hakkında görüş alış verişi yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ağca, ‘’Kütahya Turizm Master Planı’’ hakkında sunum yaptı. Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ise, Kütahya özelinde İl kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kütahya Belediyesi adına, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu, Kütahya Ulaşım Ana Planı (KUAP) hakkında sunumlarını gerçekleştirdi Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ise, ‘’Bölge Planı Hazırlıkları Kapsamında Ulaşım ve Turizm İle İlgili Mevcut Durum Analizi’’ konusunda Zafer Kalınma Ajansı tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aktardı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı  Esin  Güral  Argat,  Kütahya’nın  çeşitliliğinden bahsederek, Kütahya’da turizmin iyileştirilmesi, yeni bir eylem planı yapılması, gastronomi turizmi, termal turizm gibi çalışmalar geliştirilmesi ve Kütahya’daki ulaşım alt yapısı konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Ortak görüşlerin alındığı Kütahya Değerlendirme ve İstişare toplantısının sonucunda turizm ve ulaşım çalışma gruplarını oluşturarak, Kütahya’nın gelişmesi için tüm paydaşlar ile birlikte hareket edilmesinin öneminden bahsetti.

Karşılıklı iyi dileklerin sunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Haber: KUTSO Basın