KUTSO’DAN GD SOLAR ENERJİ’YE ZİYARET

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri GD Solar Firmasını ziyaret etti.

GD Solar Enerji firması, Güneş panelleri imalat süreci hakkında KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu’na bilgi verdi. GD Solar Enerji, OSB’de, 2022 yılında fabrikanın açıldığını, 2.200 metrekare kapalı alanda kurulan fabrikasında yıllık 150 MW kapasitede fotovoltaik güneş panelleri üretimi yaptığı, GD Solar Enerji, Türkiye’de 10 Busbar M10 (182mm) yarım hücre teknolojisi ile güneş paneli üretiminin büyük bir titizlikle gerçekleştirildiğini ve GD Solar Enerji’nin maliyetleri azaltan ve verimliliği yükselten 540 W+ yüksek çıkış gücüne sahip GD Güneş Panelleri, güneş enerjisinin en düşük maliyetle üretilmesine imkân sağladığını aktardı.

Ziyarette, yeşil dönüşüm, enerji üretimi ve enerjinin sanayimiz açısından taşıdığı önemi hakkında konuşulurken, GD Solar Enerji Genel Müdürü Ramazan Şaldır, yakın zamanda batarya ve hücre üretimi için yatırımlar yapmak istediklerini akabinde üretimini yaptıkları panellerin kurulumunu bayiler aracılığıyla gerçekleştirildiğini, asıl hedeflerinin ise yenilenebilir enerji sektöründe ileri teknoloji ürünleri üretmek olduğunu aktardı.

Ziyaret sonrasında KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, böyle bir teknolojik yatırımın ilimize kazandırmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek tebrik etti.

Haber: KUTSO Basın