KUTSO, KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİNİN 2023-2024 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Nafi Güral, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kırdar’ın katılımıyla, İİBF Amfi-2’de gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene, Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, YÖK İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü Sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ, Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Nurhan Atasoy, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Dr. Mustafa Emir Barutçu’nun piyano dinletisi gerçekleştirdiği törende, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Nafi Güral, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

‘‘Sayın Valim, Milletvekilim, Belediye Başkanım, Garnizon Komutanım, çok Değerli Rektörlerimiz, öğretim üyelerimiz, sevgili gençler, basınımızın güzide temsilcileri,

Üniversite dışından ama üniversitemize ve üniversitelilere hayran bir kişi olarak dinlemenizi rica ediyorum.

İlimizde daha önce Anadolu Üniversitesine bağlı fakülte ve meslek yüksekokulu varken, ilimize üniversite kazandırılması amacıyla 1983 de kurulan vakıf çalışmalarında görev yapmakla başlayan üniversite hayranlığım, 1992 de üniversitemizin kuruluşu kanununun yayınlanması ile birlikte kurucu rektörümüz göreve başlamış, devamında görev yapan tüm rektörlerimiz ve eğitim elemanlarımızın üstün çabaları sayesinde 30 yıllık geçmişi olmasına rağmen günümüzde 3 kampüs 8 ilçede, doktor, doçent, profesör olmak üzere 800 öğretim üyesi ile üniversitemizi zirvelere taşımak, 50 bin gencimize nitelikli eğitimler vermek için var güçleri ile çalışıyorlar,

Özellikle göreve yeni başlayan değerli rektörümüzü tanıdığımda, değerli çalışma arkadaşları ve öğretim üyelerimizle birlikte üniversitemizin taçlandırılacağı, il olarak Kütahya’nın beklentilerinin de karşılanması için siyaset, vilayet, belediye, STK’lar, üniversiteler olarak çok sayıda müzakerelerde etkin rol oynadığını biliyorum. Üniversitelerimizin gelişmesi ile ülkemizin gelişmesinin doğru orantılı olduğu biliniyor.

Üniversitelerimiz ne kadar güçlü ise ülkemiz de o kadar güçlü olur. Üniversitelerimiz toplumun itici gücüdür. Nitelikli mezun yetiştirmesi kadar, bulundukları coğrafyadaki halkımıza sosyal kültürel etkiler kazandırması ve de yarattıkları bilim ve icatlar ile değerlerine değer katarak ülkemizin beklentilerine destek olmaları eklenmektedir.

Ben baba örneği olarak bilgisinden görgüsünden dünya görüşünden yararlanabileceğim kişilere yakın, diğerlerine uzak dururum, eğer başarılı olduysam, bu prensibimin etkili olduğunu söyleyebilirim, genç arkadaşlarımıza da örnek olmasını arzu ederim.

Örnek olması diyorum, çünkü nasihat etmek değil, yaşanmış örneklerin etkili olacağını düşünüyorum.

Bu sözlerimin bir başka amacının, görgüsü bilgisi dünya görüşü engin olan öğretim üyelerimizin halkımız ile değişik ortamlarda birlikteliklerinde onlara örnek olarak değer katacaklarını düşünüyorum.

Şimdiye kadar pek çok üniversitelerdeki konuşmalarımda genç arkadaşlarımızla iletişim kurmamız mümkün oldu.

Hemen hemen tüm konuşmalarımda istisnasız verdiğim örneği burada da tekrarlamak istiyorum.

Eller cepte ıslık çalarak başarı merdivenlerini tırmanamazsınız.

Kendinize güvenin, başaracağınıza inanın, hedeflerinizi hayal edin.

Hayallerinizi çevrenizdeki doğru insanlarla paylaşın, sizi anlayanlara yakın, hafife alanlardan ve durağan yapıda olanlardan uzak durun.

Durağan kişiler sizi de durağanlaştırır. Çünkü kendileri durağan oldukları için, çevrelerindekilerin de kendileri gibi olmalarını isterler.

Bütün bunları neden anlattım.

Buraya kadar anlattıklarımı özümseyenler iş aramasın, kendi işlerini kursunlar.

İnanın, iş kurmak iş aramaktan daha kolaydır.

“İmkanım yok ki, nasıl iş kurayım” diyenler, başkalarının işinde çalışmaya mahkumdur.

Başarı başarıyı isteyenler ve de başarı için gereken yolculuğu yapabilenlerin, fikirler üretebilenlerin olduğunu düşünüyorum.

Çok sayıdaki genç arkadaşımızın ürettikleri fikirlerle KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarından destek aldıklarını hatta iş insanları ile iş birliği yaptıklarını öğrenebilirsiniz.’’ dedi.

Başarı temennilerinin ardından, teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış dersinin ardından protokol üyeleri tarafından, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Nafi Güral’a üniversite tarafından hazırlanan plaket sunuldu.