Aile Şirketlerinde Sürdürülebilir Yönetim Kurulları Paneli

“Sürdürülebilir büyüme için aktif ve profesyonel Yönetim Kurulları” vizyonu ile 2017 yılında kurulan ve tüm üyeleri CEO’lar ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği “YÜD”, şirketlerde “Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik” anlayısı çerçevesinde aktif yönetim kurullarının giderek daha da artan önemini vurgulamakta ve bu konuda faaliyetler yürütmektedir.

Şirketlerin ” Adillik, Şeffaflık, Hesap Verebilirlik ve Sorumluluk” ilkeleri ile beraber “EGS/ÇYS” ( Çevre/Sosyal/Yönetişim) uyumlu politikalar ile yönetilmesinin hakim ortaklar dışında bütün paydaşlara ve hatta ülkemize de katma değer yaratacağına inanılmaktadır.

Bu kapsamda ülkemizin farklı sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren aile şirketlerine yönelik “Yönetim Kurullarımız Geleceğe Hazır Mı? Aile Şirketlerinde Sürdürülebilir Yönetim Kurulları” panel serisini, ilimizde, paydaşları olan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri sponsorluğunda başlatmaktadırlar. Her biri alanında uzman olan YÜD üyesi yöneticilerin konuşmacı olacağı programda, aile şirketleri için yüksek performanslı  yönetim kurullarının tasarımına, yeni düzenlemelere ve sürdürülebilir şirketler için yönetim kurullarının rolüne değinilecektir.

Kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik yolunda şirketlerin yönetim kurulu üye ve adaylarına yönelik olarak, 27 Ekim 2023 tarihinde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda, saat 11.00-13.00 arasında “Aile şirketlerinde Sürdürülebilirlik Yönetim Kurulları” paneli gerçekleşecektir.

Program

Tarih: 27 Ekim 2023

Saat: 11.00-13.00

Yer: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu

Moderatör: Vahap Munyar, Ekonomi Gazetesi, Genel Koordinatör

Panelistler:

Mehmet Sami- YÜD Başkanı, Pretium Kurumsal Danışmanlık Kurucusu

  • Sürdürülebilir yönetim kurulları ile sürdürülebilir şirketler
  • Yeşil dönüşümle birlikte bankaların ve yatırımcıların beklentileri ve trendler

Özgen Özkan – Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su

  • CEO perspektifi ile yönetim kurullarının önemi
  • İcra kurulu ve yönetim kurulu arasındaki ilişki

 

Ali Pandır – Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi

  • Yönetim Kurulu Başkanı perspektifi ile yönetim kurulu dinamikleri
  • Etkin bir yönetim kurulunun kompozisyonu

Fatih Tamay- İSO Meclis Üyesi, Erciyas, Alpha, Akçelik, Ulus Metal Yönetim Kurulu Üyesi

  • Aile şirketlerinde etkin yönetim kurulu yapılanması
  • Aile şirketlerinin geleceğe hazırlanması için gereklilikler

Kayıt İçin

“Her katılımcının, panelimize katılım sağlayabilmek adına, kendine özgü bilgilerini kullanarak kişisel bir kayıt işlemi gerçekleştirmesi gerekmektedir.”

Panel Kayıt Formu