Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı Harun Yurdagül, Yönetim Kurulu Başkanvekili Emin Yüce, Meclis Başkan Yardımcısı Uğur Kırdar ve Meclis Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği “Oda-Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri”ne katıldı.

Ankara’da gerçekleşen seminerde, TOBB’un kurumsal yapısı, iştirakleri, TOBB ETÜ, TEPAV, KGF, TÜRİB, LİDAŞ, ÜPAK gibi kuruluşlar ile ekonomik görünüm ve Türk dış politikasında yaşanan güncel gelişmeler gibi konular ele alındı.

TOBB’un Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri, iş dünyasının farklı kesimlerinden gelen temsilcilerin bir araya gelerek Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gündemine dair güncel bilgilerle donanmalarını sağlıyor.

Programın birinci gününde açılışını TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz’ün yaptığı seminerde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ahmet Saygın Baban, “TOBB’un Kurumsal Yapısı ve Faaliyetleri ile TOBB’un İş Dünyasına Yönelik Faaliyetlerini”, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek “Karar Alma Süreçlerinde TOBB’un Rolünü”, Merkez Bankası eski Başkanı ve TEPAV İstikrar Enstitüsü Kurucu Direktörü Süreyya Serdengeçti, “Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler” hakkında bilgi paylaştı. Özel Riskler Yönetim Merkezi Kıdemli Uzmanı Banu Demiralp Kaplan, “Devlet Destekli Alacak Sigortası Sistemi” sunumda; devlet destekli alacak sigortası nedir, hangi riskler için teminat sağlanır, hangi ticari alacaklar teminat altına alınabilir, hangileri alınamaz, KOBİ uygunluk kriterleri, ürün kapsamında sağlanan hizmetler, tazminat süreçleri, devlet destekli alacak sigortası gibi konular hakkında bilgi aktardı. Protokol Ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv, Protokol Kuralları ve Protokol Yönetimi hakkında sunum yaptı. TEPAV’dan Gülru Gezer, “Küresel Gelişmeler ve Türkiye”, Ali Çufadar, “Ekonomide Görünüm”, TOBB Uzmanı Mert Kuleoğlu, “Yeşil Dönüşüm” konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Programın ikinci gününde ise TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi ziyaret edilerek, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tanıtıldı. Prof. Dr. Fatih Büyükserin, “TOBB ETÜ sunumu”, Samet Çelik, “İnsan 2.0”, TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, iş dünyası için arabuluculuğun avantajları, ticari uyuşmazlıklar, işçi-işveren uyuşmazlıkları, tüketici ve ortaklığın giderilmesi uyuşmazlıkları konularında bilgi aktardı. Adnan Erbaş, “İş Hayatında İletişim”, TTM, TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür R. Kayhan Ünal, lisanslı depoculuk çalışmaları, depoculuk destekleri ve lisanslı depoculuk kanunu gibi çalışmaları hazirun ile paylaştı. TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Sezer, mesleki yeterlilik belgesi, belgelendirme istatistikleri, sınav alanları, sınav ve belgelendirme süreci hakkında bilgilendirme sunumunda bulundu. Özge Demir Kuzucu “Kredi Garanti Fonu A.Ş.(KGF)”, KGF’nin Sağladığı Finansman Kolaylıkları ve finansmana erişim, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Birinci Hukuk Müşaviri Dr. İbrahim Bayar, “TOBB Tahkim Merkezi”, Noyan Ciritoğlu, “Türkiye Ticaret Merkezleri(TTM)” hakkında sunum yaptı.

Haber: KUTSO Basın