20151006 KUTSO BŞK. BASIN AÇIKLAMASI

 

Yerel bir gazetede Mehmet YAYLIOĞLU imzası ile yayınlanan, “KUTSO’NUN TEKNE SEFASI” başlıklı özel haberini okuduk.

 

Haberi yazan kişi uzun yıllar KUTSO Meclisinde görev yaptı. Meclis üyem olarak zaman zaman benimle yazışır, yazışmalarda imza olarak çok yakın tarihe kadar “evladınız” ibaresini kullanır, ben de bu tanımlamaya verdiğim değer itibariyle kendisine, moral ve motivasyon anlamında cevaplar vererek bir anlamda bilgi paylaşırdık.

 

Ne oldu da, “evladınız” ibaresini kullanan kişi birden değişerek, hizmetlerimizi, sanki kabahat işlemişiz gibi manşet yapıyor.

 

Odamızı kısaca anlatalım;

 

– Ben, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve hatta meclis üyesi arkadaşlarımız oda hizmetleri ile ilgili olarak yaptıkları seyahatlerde, odadan harcırah, yolluk, otel parası, yemek parası gibi namlar altında para almazlar, kendi ceplerinden harcarlar,

 

– Odamızın makam aracı, hizmet aracı, kiralık aracı vb. gibi araçları yoktur, hepimiz tüm giderleri bize ait olmak üzere kendi araçlarımızı kullanırız,

 

– Son derece yetersiz olan eski hizmet binamızı bilmeyen yok. Odamıza yakışan bir hizmet binası kazandırılması, fedakarlıkların sonucu biriktirilen finansman ile sağlanmıştır.

 

– Odamızın yaptığı eğitim hizmetleri ortadadır,

TOBB finansmanı ile yaptırılan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, finansmanı odamız bütçesinden karşılanan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek lisesi,

Gene finansmanı odamız tarafından karşılanan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim okulu, bu anlayış ile Kütahya’mıza kazandırılmıştır.

 

– Odamızın, yurt genelindeki odalar içindeki itibari, fiziki büyüklüğünden kat be kat fazla olduğu bilinen bir gerçektir.

 

Demek ki, odamız finansmanını doğru kullanmaktadır.

 

İstanbul programına gelince,

Kütahya da eksikliği en çok hissedilen konuların içinde hemşerilik ruhunun ve dayanışmasının oluşmaması, Kütahya’dan yetişmiş değerlere sahip çıkılamamasıdır. Bu eksikliği gidermek anlamında, KİYD şubesi bulunan bütün illerde toplantılar yaparak, hem bu illerdeki hemşehrilerimizin kaynaşmaları hem de çıkardığımız değerlerin öğrenilmesi, tanınması, gerektiğinde yardımlaşılması imkanlarının oluşturulmasına  karar verdik.

 

Sanki süper star sanatçı getirdik

Sanki çaldık, söyledik, oynadık.

 

Yapılan sadece yemek, tanışmak ve hemşerilerimizi sahiplenmekten ibarettir. Kütahya dışında yaşayan hemşerilerimizin sahiplenilmesinin, hepimizin görevi olduğunu ve bu görevi yapmamanın hemşerilerimize ihanet olduğunu düşünüyoruz

 

Bu yazının itibar bulacağını düşünmüyoruz, aksine, odamız tarafından yapılan hizmetin takdir edileceğini ve alkışlanacağını düşünüyoruz.

 

Gazetede yayınlanan bu yazının Kütahya’nın neden gelişemediği sorusunun cevabı olacağını düşünüyoruz. Bu yazıyı çerçeveletip,  hizmetler holündeki fotoğrafların arasında yer vererek,  “Kütahya’nın gelişmesini engelleyen anlayış” başlığı altında ölümsüzleştirmeyi, meclisimize teklif etmeyi düşünüyoruz.

 

Hemşehrilerimizi sahiplenme görevimiz devam edecek, Kütahyalılardan, bu hizmete katılmalarını, Kütahya’nın yetiştirdiği değerlerden nice doktorları, avukatları, sanatçıları, öğretim üyelerini,  yöneticileri, bürokratları ve iş insanlarını tanımalarını, tanıtmalarını, ihtiyaç duyulduğunda yararlanmalarını gönülden arzu ediyoruz.

 

Bahsi geçen gazete yöneticilerinden;

Toplantıya katılan Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Vural KAVUNCU başta olmak üzere, KİYD Genel Merkez Yöneticileri, Kütahya Merkez, İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Antalya Şube Yöneticileri ile Kütahya Ticaret Borsası Başkanı, Tavşanlı ve Gediz TSO Başkanlarından ve de gurbetteki tüm hemşerilerimizden özür dilemelerini bekliyoruz.

 

Saygılarımla. 

 

Nafi GÜRAL

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanı