MESLEKİ EĞİTİMDE ALMANYA İŞBİRLİĞİ

 

“IKBB-Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Yoluyla Yenilik” Projesi Kütahya toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Proje kapsamında Kütahya’da bulunan ve çeşitli okul, kurum ve kuruluşlarla görüşmelerde bulunan Almanya heyeti, KUTSO yetkilileri ile bir araya gelerek, KUTSO’nun eğitim çalışmaları ve Kütahya ile ilgili bilgiler aldı. Ayrıca yürütülebilecek işbirliği çalışmaları konusunda fikir alışverişi yapıldı.

 

Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde, Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde hazırlanan ve yürütülen “IKBB-Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Yoluyla Yenilik” Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya, Almanya’da faaliyet gösteren çeşitli iş kollarındaki oda başkanları, eğitim kurumları yöneticileri, Köln Üniversitesi öğretim görevlileri, Almanya’daki tüm zanaat merkezlerine hizmet tesisini sağlayan ve ulusal bir kuruluş olan ZWH yöneticileri, Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri katıldı.

 

Ziyaret ve toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve danışmanları hazır bulundu.

 

Konuk heyete, TOBB Kütahya Akademik Danışmanı Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu tarafından, Kütahya ekonomisi ve bazı temel göstergeler, üretim, ticaret ve sanayi yapısı, ihracat rakamları, ihracat yapılan ürünler ve ülkeler, Kütahya Gümrük Müdürlüğü’nün faaliyetleri, Kütahya’daki Organize Sanayi Bölgelerinin durumu, yatırım avantajları, KUTSO ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı’nın eğitim çalışmaları, mesleki eğitimde önemli bir yer tutan UMEM Beceri’10 Projesi, konularında bilgi sunuldu.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, toplantıda yaptığı konuşmada; KUTSO’nun kuruluş ve çalışma yapısı, üye sayısı ve profili, gerçekleştirilen çalışmalar, yürütülen ve planlanan projeler hakkında bilgi paylaştı.

 

Mesleki eğitimin önemi, Türkiye’deki durumu konusunda da fikir alış verişi ve değerlendirme yapılan toplantı, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ve karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile sona erdi.

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın