GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinin ardından yaptığı değerlendirmede; ülkede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan seçimin tamamlandığını, ekonomik ve sosyal açıdan, huzur, güven ve istikrarın süreceğini belirterek, şu görüşlerini paylaştı:  

 

“1 Kasım seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yoğun bir katılım oranıyla gerçekleştirilen genel seçimlerde, demokratik bir olgunluk içinde, milletimiz iradesini sandıkta gösterdi. Seçmen, çok büyük oranda katılım ile tercihini belirleyip noktayı koydu. Böylece Türkiye’nin, güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğu bir defa daha ortaya koyulmuş oldu.

 

Seçimde milletin çoğunluğundan oy alan ve iktidar partisi olarak çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni tebrik ederim. Son iki yılda ülkemizde dört farklı seçim süreci yaşadık. Artık seçim gündemini geride bıraktık.  

 

Bu seçim sonucu, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye olarak bu fırsatı iyi değerlendirmeli, ticaretin, sanayinin ve ekonominin gelişmesi ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalara hız vermeliyiz. Şehrimiz ve ülkemiz için yeniliklere uyum sağlayarak, istişare ederek, sorunlara çözüm üretmeli, hep birlikte çalışmalıyız. Biz iş dünyası olarak, genelde güçlü ekonominin oluşması yönündeki beklentilerimizi ön planda tutuyoruz. Muhtemel siyasi sorunları ve muhtemel olumsuzlukları bertaraf etmeli, ekonominin etkilenmemesi için işimize, gücümüze bakmalıyız. Ekonominin olumsuzlukları nedeni ile siyaset hiç zarar görmedi, ama siyasetin olumsuzluklarından ekonomi hep zarar gördü. Ancak, hiç yıkılmadı, ayakta kaldı, hatta Türk ekonomisini zirveye taşıdı.

 

Ekonomiyi zirveye taşıyan iş dünyası, şimdi daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek, daha fazla büyümek, daha yenilikçi ve gelişmeye açık olmak zorundadır. Müreffeh yaşayan bir toplum, gelişmiş ve itibarlı bir ülke olmamızın değişmez kurallarından bir tanesi güçlü ekonomiye sahip olmaktır. Güçlü ekonomiyi yaratacak olanlar, o ülkenin vatandaşlarıdır.   

 

Bu kapsamda, iktidardan beklentimiz, güçlü ekonomiyi, kaliteli demokrasi ile ayakta tutması, tüm ülkeyi kucaklamasıdır. Tarihinde defalarca zafer yazan Türkiye’mizi, dünya ülkelerinin ilk sıralarına taşımasıdır. Hep birlikte güzel günler göreceğimize olan inancımız tamdır. 7 bölge 81 ilde, engelleri aşma, barış, birlik, kardeşlik ve sağduyu içinde olma, çok çalışma zamanıdır.”