KUTSO’DA IPARD II DESTEKLERİ ANLATILDI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü işbirliğinde, IPARD II Destekleri bilgilendirme ve tanıtım programı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış’ın yaptığı ve KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, desteklerden yararlanabilecek iller arasında Kütahya’nın da bulunduğu, bu nedenle destek ve hibelerin duyurulması ve anlatılması amacıyla, bilgilendirme eğitiminin yapıldığı ifade edildi.

TKDK uzmanları tarafından, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında, % 50’den, % 70’e kadar hibe ve destek oranından yararlanılabilecek sektörler hakkında bilgi sunuldu. Ayrıca, IPARD programına başvuru şartları ve süreci, proje işlemleri, işletmelerin izleyeceği yöntemler ve dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında açıklamalar yapılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.