KUTSO’DAN “MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ” TOPLANTISINA DAVET

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, geçtiğimiz aylarda “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü” imzalandı.

 

İşgücü piyasasında arz ve talep arasındaki uyumu sağlamayı da hedefleyen söz konusu protokol kapsamında çeşitli çalışma ve faaliyetler yürütülmektedir. TOBB aracılığıyla, işverenlerin beklentileri alınarak, bu beklentilerin, kurslar, eğitimler, aktif ve pasif işgücü programları ile karşılanması, piyasa talebine uygun bir işgücü arzı oluşturulması planlanmaktadır.

 

Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü kapsamında yürütülen faaliyetler ile hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğindeki bilgilendirme toplantısı, 25 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 14:00’te, KUTSO toplantı salonunda, İŞKUR yetkililerinin sunumunda düzenlenecektir.

 

Bu toplantıda, işverenlere yönelik etkili danışmanlık hizmeti verilmesi, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmeti sunulması, iş arayanlara mesleki eğitim ve tecrübe kazandırma çalışmaları yapılması ve nihayetinde işsizlerin istihdam edilmelerinin sağlanmasına yönelik bilgiler verilecektir.

 

Üyemiz işletmeler açısından büyük önem taşıyan Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü kapsamındaki söz konusu bilgilendirme toplantısını kamuoyu aracılığıyla duyurur, katılmak isteyenlerin iştirakini bekleriz.

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın