İnoSuit Projesi Hakkında

Sayın Üyemiz;

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) Odamıza gönderilen yazıda;

TİM ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile ülkemizin 41 ihracatçı firması, 22 üniversiteden 30 mentrörün katılımıyla başlamış olan İnoSuit Projesi; ülkemizin ihracat gücünü yüksek katma değerli üretimle arttırmak amacıyla, özgün ve bilimsel bir yaklaşımı ve metodolojiyi hayata geçirmeyi hedeflemiş olduğu belirtilmektedir. Bu kapsamda, ülkemizde “inovasyon yönetimi” ile üniversite-sanayi işbirliği konularında yetkinliği bulunan üniversitelerimiz ve akademisyenlerimiz ile “kurumsal inovasyon sistemleri” oluşturmayı hedefleyen ihracatçı firmalarımız eşleştirilmiş ve kapsamlı, odaklı, uygulamaya dönük ve bilimsel bir çalışma ile başarılı kazanımlar elde edilmiş olduğu bilgisi verilmektedir.

Bu amaçla, projenin 2. döneminden itibaren sene içerisinde projeye katılım için farklı dönemlerde gelen talepleri ve başvuruları cevaplamakta gecikmemek amacıyla, proje başvurularının sene içerisinde 4 ayrı dönemde (Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz ayı) alınmasına karar verilmiştir. Ayrıca Ekim 2017’de başlaması planlanan dönemden itibaren, projeye katılım göstermek isteyen ve “inovasyon yöntemi” konusunda deneyime/uzmanlığa sahip, üniversiteler dışından uzmanların da projeye mentör olarak katılımlarının mümkün olacağı bildirilmektedir.

Bu itibarla katılım koşulları ve projenin yürütülmesi ile ilgili tüm detaylar ekte belirtilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

 

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği

 

3631-İnoSuit Projesi

</ object>