Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) heyeti, Gaziantep’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.  

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç başkanlığındaki, meclis, yönetim kurulu ve meslek komitesi üyelerinden oluşan KUTSO heyeti, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Sanayi Odası ile Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, bazı işletmelerde incelemelerde bulundu. Ayrıca, daha önce Kütahya Başsavcısı olarak görev yapmış olan Gaziantep Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile de bir araya geldi.

KUTSO Başkanı Özotraç: “Gaziantep ile Kütahya işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor, şehrimize yatırıma davet ediyoruz”

Ziyaretlerde, belediye, oda ve borsa yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Gaziantep’in, çalışkanlığı, sanayisi ve başarıları ile örnek bir şehir olduğunu, Türkiye ekonomisi için ticaret ve sanayide,  model olduğunu belirtti. KUTSO’nun, Gaziantep ile Kütahya arasındaki sosyal, ticari ve kültürel işbirliğini geliştirmeyi istediğini söyleyen Özotraç, iş dünyasını Kütahya’ya yatırım yapmaya davet etti. Kütahya’nın cazip yatırım imkânlarına ilişkin bilgi veren Özotraç, iki şehir arasında Zafer Havalimanı ile uçak seferleri düzenlenmesi için ortak çalışma yapılması önerisinde bulundu.

KUTSO Başkanı Özotraç: “İki UNESCO şehri arasında uçak seferleri düzenlenmeli”

Gaziantep’teki ticaret ve sanayinin durumu ile oradaki odaların ve borsanın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler alan KUTSO heyetinin ziyaretlerinde, odalar ve borsalar arasındaki işbirliğinin, şehrin ekonomisine karşılıklı olumlu katkı sağladığı vurgulandı. UNESCO şehri olmanın, iki şehrin ortak yanı olduğu, ticari işbirlikleri yapılabileceği dile getirilerek, Gaziantep ile Kütahya arasında ortak platform oluşturulması önerildi.

“Odalar ve Borsa ile görüş alış verişi yapıldı”

Gaziantep’in, hızla gelişen dokuzuncu şehir, en rekabetçi yedinci şehir olduğu, beş adet organize sanayi bölgesi bulunduğu hakkında bilgiler alan KUTSO heyeti tarafından, ildeki çalışma biçimi ve kültürüne, Gaziantep Sanayi Odası mesleki eğitim merkezi uygulamaları ve çalışmalarına ilişkin bilgi edinildi. Gaziantep oda ve borsalarının, üye sayıları ve profili ile üyelere sunulan hizmetler hakkında istişare yapılarak, iyi uygulama örnekleri karşılıklı paylaşıldı.  Gaziantep’te, ortak akıl ve birlikte hareket etme kültürünün, başarıyı sağlayan en önemli unsur olarak dikkati çektiği, paydaşlar arasında sağlanan birlik ve beraberlik ile ortak çalışmanın, hızlı hareket etmeye katkı sağladığı öne çıkan unsurlar arasında yer aldı.

Görüşmeler sonrasında, makine ve gıda imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren sanayi işletmeleri ziyaret edilerek, incelemelerde ve ikili görüşmelerde bulunulurken, Gaziantep’in tarihi ve kültürel mekânları da gezildi.

Haber: KUTSO Basın