Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018 ve 6. İİT Helal Expo

Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018 ile 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek himayelerinde, 29 Kasım – 2 Aralık 2018 tarihlerinde, 34. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Bakanlar Toplantısı ile eşzamanlı olarak, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenecektir. 250’nin üzerinde uluslararası firmanın katılımıyla gerçekleşmesi beklenen organizasyonun dünyanın en  büyük ve etkili helal fuarı olması hedeflenmektedir.

Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018 ile 6. İİT Helal Expo’nun helal standartları, belgelendirmesi ve akreditasyonu konusundaki ülkemiz politika ve  yaklaşımlarının tüm dünyaya duyurulması, helal ürün ve hizmetlerimizin uluslararası alanda tanıtılması, ayrıca ülkemizin helal alanındaki lider, kural koyucu ve merkez ülke konumunun güçlendirilmesi açısından bir fırsat oluşturduğu değerlendirilmektedir. Bu kapsamda, Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018 ile 6. İİT Helal Expo’nun ülkemiz tarafından desteklenmesi ve ticaret diplomasisinin boyutuyla ülkemizin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacağı mütalaa edilmekte olup mezkûr etkinlik ile ilgili dokümanlar Ek’te bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

EKLER:

1. Türkçe Katalog (4 Sayfa)
  2. İngilizce Katalog (4 Sayfa)
  3. Duyuru Metni ( 1 Sayfa)
  4. İngilizce Genel Tanıtım Mektubu ( 1 Sayfa)