Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meslek Komiteleri Aralık ayı toplantısı, her ay olduğu gibi, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen kahvaltının ardından, toplantı salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından, diğer hitaplara geçildi.

Üniversite sanayi işbirliği kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile KUTSO arasındaki teşvik protokolüne ilişkin, DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Öğretim Üyesi Doç.Dr.Fatih Şen tarafından bilgi sunuldu. Söz konusu işbirliği kapsamında, KUTSO tarafından verilecek teşvik ikramiyesini almaya hak kazanan DPÜ yüksek lisans ve doktora tezleri sahipleri, toplantıda konuk edilerek, tezleri hakkında sunum yaptı. Ayşenur Aygün, “Yeni Nesil Nanokompozitlerin/Nanoilaçları Hazırlanması ve Antikanserojen-Antimikrobiyal İlaç Potansiyellerinin Araştırılması” konulu tezi, Aysun Şavk ise “Şeker Hastalığının Erken Dönemde Tanısına Yönelik Yeni Nesil Sensörlerin Sentezi, Karakterizasyonu ve Uygulamaları” konulu tezi hakkında haziruna bilgi sundu.

Bilgilendirme sunumlarının ardından hitap eden KUTSO Meclis Üyesi Furkan Yılmaz ise işletmesinin başarı hikâyesini paylaştı. İşletmesinde üçüncü nesil olarak çalışmalarını sürdüren Yılmaz, aile şirketinin sürdürülmesi, kurumsallaşmanın sağlanabilmesi konularında, KUTSO çatısı altında bilgi ve beceri kazandığını söyleyerek, KUTSO yetkililerine teşekkür etti. İşletmesindeki iyileştirme ve geliştirme çalışmalarında, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral’ın, kendilerine liderlik ve öncülük ettiğinden, tecrübe ve tavsiyelerinden yararlandığından bahsederek, teşekkürlerini sundu. Aile şirketlerinin sürdürülmesi ve geliştirilmesinde önem taşıyan yöntemlere ilişkin bilgileri de paylaşan Yılmaz, işletmelerin değişime uyum sağlamasının önemli olduğunu belirterek, ekonomik dalgalanmaları fırsata dönüştürme gayretiyle yaptıkları çalışmaları ve bu sayede ulaştıkları başarıyı anlattı.

Hitapların tamamlanmasının ardından, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu’nun, bir sonraki toplantı tarihini duyurmasıyla program sona erdi.

 

Haber: KUTSO Basın