Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen, oda/borsa meclis üyeleri bilgilendirme seminerine, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ile KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç başkanlığındaki 15 kişilik meclis üyeleri heyeti ve Genel Sekreter ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından katılım sağlandı.

 

21-23 Aralık 2018 tarihlerinde TOBB tarafından Ankara’da gerçekleştirilen seminerde,  TOBB’un kurumsal yapısı ve sürdürülen çalışmaları, TEPAV sunumu, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Dönüşüm ve Güncel Gelişmeler, Türk Dış Politikasının Bugünü ve Geleceği, Etkili Yönetim Becerileri, Protokol Kuralları, Finansal Yönetim, E-ticaret ve Sosyal Medya, Medya İlişkileri, Beden Dili, konularında bilgi verilerek, Cemil Çiçek ile sohbet edildi.

 

Seminer programında 150 kişilik katılımcı grubu ile buluşan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, hitabında, meclis üyelerinden beklentisinin, insanların derdini dinleyerek, oda/borsa başkanlarına iletmeleri olduğunu söyledi. Oda ve borsalardan gelen sorun ve talepleri değerlendirdiklerini ve bunları hükümete ileterek çözüm aradıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarla ve birçok kişi ve kurumla bir araya geldiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Bankalar Birliği ile de reel sektör ve finans sektörü olarak bölgesel toplantılar düzenlediklerini söyledi.

 

Hisarcıklıoğlu, Ağustos ayından bu yana ortaya konan talepler neticesinde; kısa çalışma ödeneği, SGK prim borçları, tasfiye ve devir sözleşmeleri, kredilerin yeniden yapılandırılması, teknik iflas sorunu, lisanslı depoculuktaki destekler, vergi indirimleri, KOBİ kredileri ve Eximbank kredileri gibi alanlarda hayata geçirilen çalışmaları paylaştı.

 

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu, oda/borsa seçimleri sonrasında tüm meclis üyelerinin başkan ve yönetim kurulunun etrafında birleşmesinin ve farklı düşünse bile meclisten çıkacak kararları, kendi fikri olarak benimsemesinin gerektiğini söyledi.

 

Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinden, TOBB ve oda/borsalar tarafından yapılan çalışmaların üyelere duyurulması konusunda destek isteyerek, “yaptığınız işin reklamını yapın. Üyelere tek tek anlatın” dedi.

 

Dünyada artık şehirlerin rekabet ettiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, şehirlerin kendi markalarına yatırım yaptığını söyledi.

 

Geleceğe dair umutlu olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Tüccar umutlu olur. Karamsar düşünmez. Sizler, bulunduğunuz ilde kanaat önderisiniz. Kanaat önderleri umut verecek. Son 25 yılda tüm yaşanan sorunlardan başarıyla çıktık. Bunu da atlatacağız. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak” dedi.

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın