Geleceği Yazan Kadınlar Projesi Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde, Turkcell işbirliğiyle geçtiğimiz yıl, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 10’ncu kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde, mobil teknoloji  alanında çalışmak, mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen kadınların yazılım konusunda eğitilerek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak amacıyla, ‘ Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ni başlatılmıştır.

Proje kapsamında, 18 ilde 1359 kadına eğitim verildi. Eğitimi başarı ile tamamlayan 659 kadın 320 proje ile proje geliştirme sürecine katılmaya hak kazandı. Proje süresince 2 milyon 300 bin satır kod yazıldığı, Proje katılımcıları, Turkcell’in teknik danışmanlığında proje üretimini gerçekleştirirken, TOBB mentorlarından da fikirlerinin hayata geçirilmesi, uygulanması ve ticarileştirilmesi yönünde destek verilmiştir.
Bu çerçevede, sadece bugünümüz değil geleceğimiz için, ülke ekonomisi için mobil teknoloji alanında uzmanlaşmış, yazılım bilen daha çok kadın girişimci çıkarmamız gerektiği inancı ve özellikle de mobil teknoloji alanında eğitim almak isteyen kadınlardan gelen büyük talep üzerine Proje ilimizle birlikte 21  ilde tekrar hayata geçirilecektir.

Başvurmak isteyen  lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadın girişimcilerimizin en geç  21 Ocak 2019 tarihine  kadar https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegiyazankadinlar   linkinden müracaat etmeleri gerekmektedir.

Konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği