Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meslek Komiteleri Ocak ayı toplantısı, her ay olduğu gibi, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen kahvaltının ardından, toplantı salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından, diğer hitaplara geçildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ) ile KUTSO arasındaki üniversite sanayi işbirliği kapsamında, KUTSO tarafından verilecek teşvik ikramiyesini almaya hak kazanan DPÜ yüksek lisans tezleri sahipleri toplantıda konuk edilerek, tezleri hakkında sunum yaptı. Buse Demirkan “Yeni Nesil Nanosensörlerin Hazırlanması ve Nörodejenaratif Hastalıkların Erken Teşhisinde Kullanımı” konulu tezi, Eyüp Can Sarı ise “Ses Kaynağının Yönü ve Uzaklığını Tahmin Eden Sistem Tasarımı” konulu tezi hakkında haziruna bilgi sundu.

Bilgilendirme sunumlarının ardından haziruna hitap eden KUTSO Meclis Üyesi ve 6.Meslek Komitesi Üyesi Hasan Acar, seramik ve çini sektörü, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, Kütahya’nın UNESCO şehri olması çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Ekonomik değerlendirmelerini ve iş dünyasına ilişkin tavsiyelerini aktaran KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ise şunları söyledi: “Ekonomik alandaki sıkıntılara, kendimiz çare üretmeliyiz. Farklı bir şeyler yapamazsak kaybolur gideriz. Biliyorsunuz internet satışları arttı. Artık oturduğunuz yerden dükkânda satış yapma devri sona eriyor. Piyasada durgunluk var, ancak dev marketlerde herhangi bir durgunluk yok. Bu durumda iyi hesap yapmak lazım, Her geçen gün rakipler büyüyor, ama biz büyüyemiyoruz, bu nedenle ölçeğimizi de büyütmemiz gerekiyor. Kendimizi değiştiremezsek ve geliştiremezsek bir şey yapamayız. Farklı bir şeyler yapmazsak, daha da gerileriz. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayalım. İnşallah 31 Mart Türkiye’nin selamete çıkacağı gün olacaktır.”

Hitapların tamamlanmasının ardından, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu’nun, bir sonraki toplantı tarihini duyurmasıyla program sona erdi.

 

 

 

Haber: KUTSO Basın