Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) iş birliğindeki, “Kısa Çalışma Ödeneği” bilgilendirme toplantısı, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bursa Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı Grup Başkan Yardımcısı ve İş Müfettişi Ümit Fıçıcı ile İş Müfettişi Yasin Sezer sunumunda gerçekleştirilen toplantıya, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Sayar, KUTSO yetkilileri ve üyeleri, Kütahya merkez ile ilçelerinden işletme yetkilileri ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kısa çalışma ödeneği kapsamı ve uygulamaları, işletmelerde kısa çalışma uygulanabilmesi, işverenin ve işçinin bu ödenekten yararlanabilmesi için gerekli yasal şartlar, kısa çalışma ödeneğinin süresi, miktarı ve ödenme usulleri, işverenlerin yararlanabileceği hususlar ile dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin ayrıntılı bilgi verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.