İstanbul Sanayi Odası 2018 Yılı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” Araştırması

Sayın Üyemiz;

İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) odamıza intikal eden yazıda,

1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliği taşıdığı, 50 yılı aşkın süredir Türk sanayi sektörünün gelişimine ışık tuttuğu ve aynı zamanda araştırmaya katılan kuruluşların yurtiçi ve yurtdışında tanıtımına da katkıda bulunduğu bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 2018 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılabilme alt sınırının, üretimden satışlarda 100 milyon TL olarak tespit edildiği, büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satış verilerinin de, Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyanname) ile tutarlı olmasının gerektiği ifade edilmektedir. Ayrıca, üretimden satışları 100 milyon TL’yi aşan ve 2018 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılmak isteyen üyelerimizin, www.iso500.org.tr adresinde yer alan “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-beyanname), 03 Mayıs 2019 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerektiği, bu tarihe kadar “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak e-beyannamelerini yüklemeyen firmaların da değerlendirmeye alınamayacağı belirtilmektedir.

Konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.