KOCAELİ TTO HEYETİNDEN KUTSO’YA ZİYARET

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yetkilileri ve beraberindeki heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Kocaeli Üniversitesi TTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Decdeli, Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Özbay Aydın, Kocaeli Üniversitesi TTO Uzmanı Kıymet Eşiyok, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Dr.Öğr.Üyesi Seramik Mühendisi Nermin Demirkol’un katıldığı ziyarette, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Y.Yazaroğlu ve Salih Çetiner ile KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri bulundu.

Kocaeli Üniversitesi TTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Decdeli ile Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Özbay Aydın tarafından, bölge ve ülke genelinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi paylaşıldı. TTO ve ar-ge merkezleri aracılığıyla, işletmelerin yapabileceği çalışmalar, yararlanabileceği işbirlikleri hakkında bilgi sunuldu. Türkiye’de 80 adet teknopark bulunduğundan bahisle, teknoparkların, hızlandırıcı ve ar-ge ortamını iyileştirici unsur olduğu, işletmelerin vergi ve teşvik avantajlarından bu sayede faydalanabileceği ifade edildi. Kocaeli dışındaki birçok ilde, saha çalışmaları yapıldığı, ülkede rol model olmanın hedeflendiği belirtildi.

KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri ise Kütahya ve bölgesinde yapılabilecek çalışma ve işbirliklerine yönelik görüş alışverişinde bulunarak, KUTSO üyelerinin yararına yürütülebilecek faaliyetler hakkında bilgi aldı. KUTSO tarafından yapılan çalışmalara dair bilgi paylaşarak, üyelerin, şehrin ve bölgenin iktisadi menfaatine, sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalarda gayretini sürdüreceği, paydaşlarıyla etkin iletişim ve işbirliği ile göreve hazır olduğu ifade edildi.

Ziyaretten duyulan memnuniyetin dile getirilmesi ve karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile görüşme sona erdi.

Haber: KUTSO Basın