İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar Hakkında Önemli uyuru

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’un da üyesi olduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunun “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürüttüğü bildirilmiştir.

Anılan prosedür gereğince, iş yeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerinin Komisyon toplanmadan en geç 30 gün öncesine kadar TOBB aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Değişiklik taleplerinin iş yeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirmesi Prosedürüne uygun doldurularak 29 Kasım 2019 tarihine kadar tarafımıza iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilir.

Bu kapsamda, iş yeri tehlike sınıflarına ilişkin varsa itirazınızı ekteki Başvuru Formu’nu doldurarak 29 Kasım 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar kaan@kutso.org.tr e-posta adreslerine gönderilmesi gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği

 

Detaylı Bilgi

 

 

EK