TÜRK EXİMBANK ESKİŞEHİR ŞUBESİNDEN KUTSO’YA ZİYARET

Türk Eximbank Eskişehir Şubesi yetkilileri Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret etti.

Türk Eximbank Eskişehir Şubesi Müdürü Önder Ergen, Müdür Yardımcısı Yakup Külekçi, Pazarlama Yöneticisi Erkin Öğren’in katıldığı ziyarette, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, Yönetim Kurulu Üyesi Şule Özbek İri hazır bulundu.

Şube Müdürü Ergen, bankanın hizmetlerine ilişkin bilinirliği artırmak ve iş dünyasına katkı sağlamak üzere başlatılan bölgesel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Faaliyetlerine hız vererek, sanayici ve ihracatçı işletmeleri tanımak, yakın iletişimle ve hizmetleriyle onlara daha fazla destek olmayı hedeflediklerini belirtti.
İhracatçı işletmelerin, ihracat yapısını nitelikli bir şekilde geliştirmek, kurumsal kapasitelerinin artmasına katkı sağlamak üzere desteğe hazır olduklarını ifade etti. KUTSO’nun desteğinin ve koordinatörlüğünün çok önemsendiğini vurgulayan Şube Müdürü Ergen, KUTSO iş birliğinde bilgilendirme toplantısı ve seminerleri yapılarak, işletme temsilcileriyle bire bir görüşmelerde de bulunarak, KUTSO üyeleriyle buluşmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO’nun kurumsal yapısı, sunduğu hizmetler, üye profili, ildeki organize sanayi bölgeleri gibi konularda bilgi paylaşarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şube Müdürü Ergen’e, gayretle ve heyecanla çalışmalarının sevinçle karşılandığını, KUTSO üyelerinin yararına faaliyetlerde, KUTSO’nun, memnuniyetle iş birliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu aracılığıyla, ihracatçı üyeler menfaatine faaliyetlerin devam ettiğini, Eximbank iş birliğiyle yapılacak çalışmaların, daha da güçlendirici ve verimli olabileceğini belirtti. İldeki öne çıkan sektörler, organize sanayi bölgelerinde bulunan işletmeler, KUTSO yetkililerinin OSB’lerdeki temsilde görev aldıkları gibi konularda bilgi paylaşan Başkan Yardımcısı Öncel, ilin, bölgenin ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak tüm çalışmalarda, KUTSO’nun işbirliği gayretinde olduğunu, tüm paydaşlarıyla etkin iletişim ve işbirliğine önem verdiğini vurgulayarak, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yapılabilecek iş birliği çalışmalarına ilişkin görüş alış verişi de yapılan ziyaretin sonunda, Türk Eximbank yetkilileri ile KUTSO üyelerinin buluşturulması, üyelerin Eximbank hizmetlerinden ve rehberliğinden yararlandırılması amacıyla, ortak etkinlikler düzenlenmesine ilişkin görüş birliği sağlandı.

Haber: KUTSO Basın