TMO’DAN KUTSO’YA ZİYARET

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Eskişehir Başmüdürü Mehmet Murat Hasçuhadar ve Kütahya Ajans Amiri Zeki Çelik, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Ziyarete, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Öncel ve Ahmet Y.Yazaroğlu, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış ev sahipliği yaptı.

KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri tarafından gıda, tarım, zahire sektörlerinde faaliyet gösteren üyelere ilişkin bilgi paylaşılarak, sektörel ve güncel değerlendirmeler yapıldı. 2023 yılında tamamlanması planlanan Beşkarış Barajı ile Altıntaş Ovasında 100 milyon metrekare alanda sulu tarım yapılabileceği, Altıntaş ilçesinde lisanslı depo kurulduğu belirtilerek, bu gelişmelerin memnun edici olduğu dile getirildi. KUTSO’nun, üye işletmeler yararına gerçekleştirdiği faaliyetlerden söz edilerek, paydaşlarla iş birliğine önem verildiği vurgulandı.

TMO Eskişehir Başmüdürü Mehmet Murat Hasçuhadar, un regülasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşmede, fırıncılık sektöründe faaliyet gösteren KUTSO üyesi işletmelerin, un fiyatlarındaki artış ve un tedarikinde yaşadığı sorunlar müzakere edildi.

Bu kapsamda, ilimizdeki fırın işletmeleri yetkililerinin sorunlarının istişare edilmesi, TMO tarafından yürütülen un regülasyon çalışması ile ilgili bilgilendirme yapılması amacıyla, 14 Aralık 2021 Salı günü KUTSO’da toplantı düzenlenmesine karar verildi.

İş birliğinden duyulan memnuniyetin ve karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile ziyaret sona erdi.

 

Haber: KUTSO Basın