KUTSO’DA SEKTÖREL İSTİŞARE TOPLANTISI

Dayanıklı tüketim ürünleri ticareti ile iştigal eden üyelerle, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) toplantı salonunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu’nun katılımındaki toplantı, Covid-19 tedbirleri kapsamında, Kütahya ve ilçelerindeki sınırlı sayıda işletmenin temsilcileri ile gerçekleştirildi.

Sektördeki durumun ve güncel ekonomik gelişmelerin etkisi değerlendirilerek, yeni enerji regülasyon değişikliği hakkında görüş alış verişi yapılan toplantıda, işletmelerin sorunları ve çözüm önerileri istişare edildi.

Katılımcıların dile getirdiği, öncelikli çözüm oluşturulması istenen husus, “Enerji Etiketlemesi Çerçeve Yönetmeliği” kapsamındaki konular oldu. Bu çerçevede işletme temsilcileri, beyaz eşya satışlarına ilişkin olarak, güncel regülasyonlu olmayan modellerin 25 Aralık 2021 olan perakende satış son tarihinin, ileri bir tarihe ertelenmesi taleplerini dile getirdi. Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin ceza yaptırımlarıyla karşılaşmaması, stoklarında bulunan ürünlerin satışını yapmaya devam edebilmeleri, mağduriyetin önlenmesi yönünde, sürenin 2022 yılı sonuna kadar uzatılması talebi ile sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletilmesinde görüş birliği sağlandı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, üyelerin sektörel sorun ve çözüm önerilerine yönelik olarak paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği çalışmalarına önem verildiğini vurgulayarak, TOBB başta olmak üzere, ilgili makamlara iletildiğini belirtti. Toplantıya katılanlara teşekkür ederek, üyelerin, görüş, talep ve sorunlarını, meslek komiteleri aracılığıyla KUTSO’ya iletebileceklerini, KUTSO’nun gereken çalışmaları yapmak için azami gayret göstereceğini ifade etti.

Haber: KUTSO Basın